Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ισραήλ: Υψηλή τεχνολογία κατά των «φονικών χαρταετών» που πετούν Παλαιστίνιοι (!)

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και δημιουργίας περιρρέουσας ατμόσφαιρας περί δήθεν απειλής από «τρομοκράτες» Παλαιστίνιους που χρησιμοποιούν «φονικούς χαρταετούς», η τεχνολογική κοινότητα στο Ισραήλ θα διοργανώσει έναν δημιουργικό μαραθώνιο (hackathon) αύριο, Παρασκευή, με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με τους «φονικούς χαρταετούς» που εξαπολύουν οι Παλαιστίνιοι κατά μήκος της μεθορίου μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας.

Τη στιγμή που  κράτος δολοφόνος Ισραήλ, που χρησιμοποιεί κάθε σύγχρονο μέσο για να σκοτώσει Παλαιστίνιους και να καταστρέψει υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 30 Μαρτίου που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις και μετά, έχουμε περισσότερους από 140 δολοφονημένους Παλαιστίνιους και πάνω από 12.000 τραυματίες. Κανεί νεκρός ή τραυματίας από την πλευρά του Ισραήλ που σχεδόν καθημερινά με το πρόσχημα της Χαμάς εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση επινόησαν κάποιες ιδέες για εφαρμογή λέιζερ ή οπτικών συστημάτων που μπορούν να αναγνωρίσουν τους «φονικούς χαρταετούς» πριν προσγειωθούν και να τους καταστρέψουν. Περίπου 250 διαγωνιζόμενοι έχουν ήδη εγγραφεί για το hackathon, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που προσδοκούσαν οι διοργανωτές.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες είναι ειδικοί στον τομέα των λέιζερ, στα οπτικά συστήματα, στα drones και στα ραντάρ. Περιλαμβάνονται επίσης ειδικοί στα πτηνά, στους χαρταετούς, πιλότοι αερόστατων, πυροσβέστες, προσωπικό ασφαλείας, προγραμματιστές, μηχανικοί, βετεράνοι τεχνολογίας των επίλεκτων στρατιωτικών μονάδων, καθώς και ένας εκπαιδευτής πτηνών στην καταστροφή των χαρταετών.

Συνήθως οι Παλιαστίνιοι πετούσαν χαρταετούς πέρα από τα σύνορα της Γάζας στο Ισραήλ ως σημάδι της διαμαρτυρίας εν μέσω της συνεχούς μεγάλης πορείας της επιστροφής ή κάποιες φορές χαρταετούς με αυτοσχέδιες μολότωφ.