Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ισραήλ: Φυλλορροεί η δημοτικότητα Νετανιάχου – Πάνω απ’ τους μισούς πολίτες δεν τον εμπιστεύονται

Την «κάτω βόλτα» έχει πάρει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτώβρη στις εφημερίδες «Jerusalem Post» και «Maariv», πάνω από το μισό των ερωτηθέντων απάντησαν πως επιθυμούν την απομάκρυνση του Νετανιάχου από την πολιτική. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «εάν θέλετε να εγκαταλείψει την πολιτική ο Νετανιάχου», το 54% απάντησε «Ναι», το 36% απάντησε «Όχι» και ένα 10% δεν απάντησε καθόλου.

Στην ίδια έρευνα, το 55% απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται το Νετανιάχου για τη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης και της οικονομικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες στο Ισραήλ μένονται διαδηλώσεις κατά της δεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, η οποία προχωρά σε ολοένα και πιο αντιδραστικά μέτρα, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Ο ίδιος ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται για σωρεία σκανδάλων και διαφθοράς. Στις αρχές του μήνα, ο υπουργός Τουρισμού της συγκυβέρνησης παραιτήθηκε αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού και κατηγορώντας τον ότι νοιάζεται πρωτίστως για το πολιτικό του μέλλον και όχι για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της πανδημίας.