Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραηλινές δυνάμεις έδεσαν πάνω στο καπό στρατιωτικού τζιπ και περιέφεραν τραυματία Παλαιστίνιο!!!

Η Ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος των Παλαιστινίων δεν έχει όρια. Καθημερινά και νέα αποτρόπαια περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως αυτό στην Κατεχόμενη Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έδεσαν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο καπό στρατιωτικού τζιπ σε ένα περιστατικό που σύμφωνα με ειδικό του ΟΗΕ ισοδυναμεί με τη χρήση του ως ανθρώπινης ασπίδας.

Συγκεκριμένα, ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδεσαν και περιέφεραν έναν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ μετά από μια επιδρομή σήμερα στην Τζενίν, κατεχόμενη πόλη στη Δυτική Όχθη.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύεται από το Reuters δείχνει έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζάχεντ Αζμί, δεμένο πάνω στο καπό του τζιπ, καθώς το τελευταίο περνάει δίπλα από δύο ασθενοφόρα.

Η οικογένεια του Αζμί είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή σύλληψης στην Τζενίν, κατά την οποία τραυματίστηκε.

Όταν η οικογένεια ζήτησε ασθενοφόρο, ο στρατός πήρε τον Azmi, τον έδεσε στο καπό του τζιπ τους και έφυγε.

Ο Abdulraouf Mustafa, ένας Παλαιστίνιος οδηγός ασθενοφόρου, είπε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να τους παραδώσουν τον Azmi.

«Το τζιπ πέρασε και ο τραυματίας ήταν στο καπό», είπε ο Μουσταφά στο Al Jazeera. «Το ένα χέρι ήταν δεμένο στο παρμπρίζ και το χέρι ήταν στην κοιλιά του. Μας πέρασαν με το αυτοκίνητο. Αρνήθηκαν να μας δώσουν τον ασθενή».

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ουσιαστικά παραδέχεται την βάρβαρη πράξη ωστόσο την αποδίδει προκλητικά σε παραβίαση του στρατιωτικού πρωτοκόλλου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά τραυματίζοντας έναν ύποπτο και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, στρατιώτες παραβίασαν το στρατιωτικό πρωτόκολλο, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις που τον έδεσαν πάνω σε ένα όχημα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αργότερα απελευθέρωσαν τον Αζμί, επιτρέποντας στο ιατρικό προσωπικό να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου εισήχθη στο χειρουργείο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Το Reuters κατόρθωσε να εξακριβώσει την τοποθεσία που συνέβη το συμβάν από επιβεβαιωμένα και επαληθευμένα πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ένα όχημα που μεταφέρει ένα άτομο δεμένο πάνω σε ένα όχημα στην Τζενίν.

Η ημερομηνία του βίντεο επιβεβαιώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς η βία του κράτους δολοφόνου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία ήταν ήδη σε έξαρση πριν από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, συνεχίζει να κλιμακώνεται. Αυτά περιλαμβάνουν συχνές ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Όχθης, βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε παλαιστινιακά χωριά.

Το πρωτοφνές περιστατικό ανθρώπινης ασπίδας προκάλεσε εκτεταμένη οργή.

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί άμαχους Παλαιστίνιους ως ασπίδα. Τον Μάιο του περασμένου έτους, παλαιστινιακές οργανώσεις για τα δικαιώματα κατηγόρησαν τα ισραηλινά στρατεύματα ότι χρησιμοποίησαν πέντε παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, κατά τη διάρκεια επιδρομής κοντά στην Ιεριχώ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.