Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ιστορίες εγκλεισμού και κορονoϊού – Διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος από το Ατέχνως

Η πανδημία του κοροναϊού και την ώρα που μένουμε στο σπίτι, επηρεάζει την καθημερινότητα μας, τις οικογενειακές, διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μας, την πολιτική και την οικονομία καθώς αναθεωρεί βεβαιότητες χρόνων ενώ την ίδια ώρα στα νοσοκομεία της χώρα μας και διεθνώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας, δίνουν τον μεγάλο αγώνα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτή την περίοδο αναπόφευκτα γεννιούνται ιδέες, σκέψεις και προβληματισμοί σε όλους και όλες μας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω οι εκδόσεις Ατέχνως αποφάσισαν να διοργανώσουν διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος με θέμα “Ιστορίες εγκλεισμού και κοροναϊού” δίνοντας τη δυνατότητα να εκφραστούν όλες αυτές οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί.

Όλες οι συμμετοχές θα δημοσιευτούν στο atexnos.gr (σε χρόνο που θα επιλέξουν το περιοδικό και οι εκδόσεις). Τα πέντε καλύτερα ποιήματα όπως και τα τρία καλύτερα διηγήματα, θα συμπεριληφθούν σε έντυπη έκδοση – συλλογή, η οποία θα κυκλοφορήσει με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Προϋποθέσεις:

  1. Οι συμμετοχές θα είναι επώνυμες. Η δημοσίευση όμως είτε στο site είτε στη συλλογή μπορεί να γίνει με τη χρήση ψευδωνύμου.
  2. Οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι πρωτότυπες. Δε θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε διαδικτυακό ή έντυπο μέσο. Όπως επίσης δε θα δημοσιευτούν μέχρι την κρίση των συμμετοχών
  3. Η έκταση των διηγημάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 1.200 λέξεις. Κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει  μέχρι και 2 διηγήματα, είτε με ταυτόχρονη αποστολή είτε σε διαφορετικό χρόνο
  4. Κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει από 1-5 ποιήματα, με ταυτόχρονη αποστολή είτε σε διαφορετικό χρόνο.
  5. Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής η 30ή Απριλίου ή οποία μπορεί να παραταθεί. Η παράταση θα εξαρτηθεί από την άρση των περιοριστικών μέτρων.
  6. Οι συμμετοχές μπορούν να αποστέλλονται στα εξής email: [email protected][email protected] Σε περίπτωση αδυναμίας ή απροθυμίας αποστολής με email επικοινωνήστε με το 6979795057.