Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ισχυρός σεισμός άνω των 5 βαθμών Ρίχτερ στην Αθήνα – Προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες

Για πάνω από 10 δευτερόλεπτα ταρακουνήθηκε η Αθήνα από μεγάλη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή περίπου στις 14.10 το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Πάνω από 5 Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Αθήνα πριν λίγα λεπτά. Το επίκεντρο είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο είναι 20 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και το εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα. 

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει μέγεθος 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 βορειοδυτικά της Αθήνας και 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας Αττικής. Το εστιακό βάθος είναι 13 χιλιόμετρα.

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της Αθήνας λόγω του ισχυρού σεισμού 5,1 Ρίχτερ που έγινε στην Αττική. Η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 15 κλήσεις μέχρι στιγμής για εγκλωβισμούς ατόμων σε ασανσέρ λόγω διακοπής ρεύματος. 

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα καταστροφές ή τραυματισμοί από τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρό του. 

Έχει κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διενέργεια ελέγχων και για ενδεχόμενες επιχειρήσεις εφόσον χρειαστεί.

Προβλήματα υπήρξαν και στις τηλεπικοινωνίες, ειδικά στη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Ήδη έχουν καταγραφεί μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ. 

Κομμάτια από την οροφή του κτιρίου του σταθμού του ΗΣΑΠ και του Μετρό στο Μοναστηράκι έπεσαν λόγω του σεισμού. Από τύχη δεν τραυματίστηκαν περαστικοί.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥseismos