Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ιταλία: Ουρές χιλιομέτρων και σκηνές σοκ έξω από τα νοσοκομεία – Δίνουν οξυγόνο σε ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων να σπάει σήμερα στην Ιταλία, σκηνές χάους αρχίζουν να καταγράφονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ο λαός της οποίας χτυπήθηκε πάρα πολύ αφού η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο προετοιμασίας του συστήματος Υγείας.

Στη Νάπολη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλης της χώρας, σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από το νοσοκομείο αναφοράς «Contugno», το οποίο έχει κυριολεκτικά γεμίσει με αποτέλεσμα ασθενείς που προσέρχονται να παίρνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους (Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ).

italy2 1

Ασθενοφόρα και ΙΧ αυτοκίνητα περιμένουν ακόμα και για 24 ώρες, προκειμένου να φτάσουν στο χώρο πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου, όπου γίνεται η διαλογή των ασθενών.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική, ιδιαίτερα στο νότο όπου το σύστημα υγείας είναι ακόμη πιο υποβαθμισμένο. Ο δήμαρχος στο Παλέρμο δήλωσε ότι η πόλη του και η υπόλοιπη Σικελία κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια «προαναγγελθείσα σφαγή».

Οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία, ωστόσο χθες πέθαναν από τις επιπλοκές του κορονοϊού άλλοι 623 άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Απριλίου- και ανακοινώθηκαν 32.961 νέα κρούσματα.

italy3

Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους, στη χώρα, 42.953 άνθρωποι.

Ο αριθμός όσων εισάγονται σε ΜΕΘ διπλασιάζονται κάθε δέκα ημέρες και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας ιατρών, με τέτοιους ρυθμούς πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να εγγυηθεί θεραπεία σε ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής