Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: 100χρονος με κορωνοϊό έγινε καλά και πήρε εξιτήριο — #Covid-19

Μία σχε­δόν απί­στευ­τη είδη­ση έρχε­ται από την Ιτα­λία, η οποία μετρά 7.503 νεκρούς και σχε­δόν 75.000 κρού­σμα­τα από την παν­δη­μία του νέου κορω­νοϊ­ού. Τα επί­ση­μα στοι­χεία αφο­ρούν τους θανά­τους στα νοσο­κο­μεία και τους οίκους ευγη­ρί­ας. Ο μέσος όρος της ηλι­κί­ας των ανθρώ­πων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 78 έτη, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στα­τι­στι­κά στοι­χεία που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα το Ανώ­τε­ρο Ινστι­τού­το Υγεί­ας (ISS).

Ενας εκα­το­ντά­χρο­νος, που είχε εξε­τα­στεί και δια­γνω­στεί ότι έχει προ­σβλη­θεί από τον COVID-19, ιάθη­κε και πήρε χθες Τετάρ­τη το βρά­δυ εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο του Ρίμι­νι, στο οποίο νοση­λευό­ταν. Την ε’ί­δη­ση ανα­κοί­νω­σε στο AFP η Γκλό­ρια Λίζι, η αντι­δή­μαρ­χος της πόλης.

«Τις προ­άλ­λες μου είπαν ότι ένας κύριος, γεν­νη­θείς το 1919, νοση­λεύ­τη­κε διό­τι βρέ­θη­κε θετι­κός στην COVID-19. Ο κύριος αυτός είχε καλή διά­θε­ση και έγι­νε γρή­γο­ρα η μασκότ του νοσο­κο­μεί­ου», δήλω­σε η αντι­δή­μαρ­χος του Ρίμινι.

«Χθες το βρά­δυ με πήραν τηλέ­φω­νο για να μου πουν ότι ο κύριος αυτός βγή­κε από το νοσο­κο­μείο. Στους και­ρούς που ζού­με είναι πάντα καλό να δίνου­με λίγη ελπί­δα» κατέ­λη­ξε η η Γκλό­ρια Λίζι.

Η Ιτα­λία παρα­μέ­νει η χει­ρό­τε­ρα πλη­γεί­σα χώρα από την παν­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού, μετά την Κίνα.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο