Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ιωνιώτη, Ιωνιώτισσα, πάρε την πόλη ξανά στα χέρια σου – Βγάλε κομμουνιστή δήμαρχο, τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάλεψε μαζί με το λαό της περιοχής μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του.

Αποκαλύψαμε και σταθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και στις αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης που συμφωνεί στην ουσία της ασκούμενης πολιτικής.

Είμαστε η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλεκτούς τους στο Δήμο και την Περιφέρεια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δούλεψαν ενιαία με την εκάστοτε κυβέρνηση, για να προχωρήσουν όλες οι ανατροπές σε κατοχυρωμένα και με αμέτρητες θυσίες δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των ανέργων, των νέων.

Στήριξαν τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια του Καλλικράτη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την όλο και μεγαλύτερη προσαρμογή της τοπικής διοίκησης στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων κόντρα στις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.

Έχουν τεράστιες ευθύνες:

 • Για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες από φυσικές καταστροφές στην Αττική, όπως στη Μάνδρα και το Μάτι όπου θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς, με τη βολική δικαιολογία, ότι φταίνε, η κλιματική αλλαγή, οι ίδιοι οι κάτοικοι ή η γραφειοκρατία, μπροστά στην ανυπαρξία των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας και της υποχρηματοδότησής τους από το κράτος, την περιφέρεια, τους δήμους. Την ίδια ώρα βέβαια, μεγάλα έργα προς όφελος του κεφαλαίου χρηματοδοτούνται και προχωρούν κανονικά όπως στο ‘’Ιωνικό Κέντρο’’ του Περισσού που χρηματοδοτούν περιφέρεια και εφοπλιστές και τα μεγάλα έργα στην παραλία του Φαλήρου.

 • Για το οξύτατο πρόβλημα των σκουπιδιών και των χωματερών σε όλη την Ελλάδα, ειδικά στην Αττική, που για δεκαετίες παραμένει άλυτο και οφείλεται αποκλειστικά στην παρέμβαση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να βάλουν χέρι στην χρυσοφόρα φλέβα της διαχείρισης των σκουπιδιών, σε συνδυασμό με τη μεθόδευση της Κυβέρνησης να φτάσει η κατάσταση στο μη παρέκει, ώστε να δικαιολογηθεί η παραχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

 • Για τις τεράστιες περικοπές σε δήμους και περιφέρειες, στα νοσοκομεία, τα σχολεία, την πρόνοια, τους μισθούς, τις συντάξεις, την κατακρεούργηση των αποθεματικών των ταμείων, την κατάργηση του κατώτατου μισθού των 751, την ένταση της ανταποδοτικότητας σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων: καθαριότητα, τροφεία αθλητισμό, και πολιτισμό, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την κατάργηση της μονιμότητας, και άλλα πολλά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και η νέα καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η Δημοτική Αρχή Γκότση υπήρξε πιστός υπηρέτης και υπερασπιστής αυτής της πολιτικής.

Αποδέχτηκε ότι η κυβέρνηση:

 • Μείωσε την κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους κατά 62% και πάνω από 60% για τη λειτουργία των σχολείων.

 • Δεν αποδίδει παράνομα όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους νομοθετημένους πόρους που δικαιούνται οι δήμοι και που παρακρατά γι’ αυτό το σκοπό από την βαριά φορολόγηση του λαού που έφτασαν τα 16 δις ευρώ.

 • Στο πλαίσιο των μνημονίων (Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) παγώνει την χρηματοδότηση των δήμων στα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2022 και απαιτεί αύξηση κατά 700 εκ από τη φορολόγηση των δημοτών.

 • Μεταφέρει συνεχώς κρίσιμες κρατικές αρμοδιότητες στους Δήμους που σχετίζονται με την υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά. με συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία τους με συνέπεια την παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

 • Επιβάλλει τη μείωση του προσωπικού, την απαγόρευση των προσλήψεων και την αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές απασχόλησης: δίμηνα, τετράμηνα, οχτάμηνα κ.ά βάζοντας το δικό της λιθαράκι, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.

Η δημοτική αρχή Γκότση δεν εναντιώθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική, αντίθετα την υλοποίησε σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

 • Αντί να διεκδικήσει από την κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, την κατάργηση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για χρέη πάνω από 500 ευρώ προς στους Δήμους, κατέφυγε στην αναγκαστική είσπραξη οφειλών από δημότες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τροφεία, φόρους και πρόστιμα με αποτέλεσμα να κατάσχονται μισθοί και συντάξεις, να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα μικροί επαγγελματίες.

 • Για να καλύψει τα χρέη των σχολείων που το 2016 έφτασαν στις 520.000 ευρώ, από την υποχρηματοδότηση έβαλε πλαφόν στις προμήθειες που κάλυπταν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

 • Ετοιμάζεται να στεγάσει 250 νήπια που εντάσσονται στην προσχολική αγωγή σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες.

 • Τα τελευταία 16 χρόνια, δηλαδή 4 δημοτικές θητείες, έχουν κτιστεί μόνο ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο. Ταυτόχρονα δύο σταθμοί κρίθηκαν ακατάλληλοι με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά είτε να στοιβάζονται είτε να μένουν εκτός προσχολικής εκπαίδευσης.

 • Το πολύ αναγκαίο έργο της κατασκευής υπόγειου γκαράζ στο Ο.Τ 150 (Κάτω από το ΚΕΠ), ετοιμάζεται, από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής, να το υλοποιήσει με πανάκριβο αντίτιμο για το λαό της πόλης και τους επισκέπτες της, πιστός στη λογική της ανταποδοτικότητας.

 • Την ώρα που στήριξε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που διαιωνίζει τη φτώχεια και την ανεργία του λαού, προσπάθησε να ξεπλύνει τις αμαρτίες της με τις δομές “διαχείρισης της ακραίας φτώχειας” (όπως κοινωνικά παντοπωλεία, επιδοτούμενα προγράμματα, ΜΚΟ κ.ά) επιδιώκοντας να μειώσει παραπέρα τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του λαού.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ή ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΝΕΟ Ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

 • Τόσο η δημοτική Αρχή Γκότση, όσο και ο κ. Μανούρης και η κ. Θωμαϊδου που ως δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης διοίκησαν τον Δήμο στο παρελθόν, δεν έκαναν απολύτως τίποτα, όταν δεκάδες ζωτικής σημασίας χώροι για το λαό, όπως παλιά εργοστάσια, που εξαγοράστηκαν από Τραπεζικές και εμπορικές αλυσίδες, Τζάμπο, Βασιλόπουλος,LIDL, κ.ά. χάθηκαν γιατί αυτές οι δυνάμεις συντάσσονταν πάντα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου γυρίζοντας την πλάτη στις λαϊκές ανάγκες.

 • Σε συνθήκες δραματικής έλλειψης χώρων, λίγους μήνες πριν, από κοινού αποχαρακτήρισαν από χώρο πρασίνου έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στον Περισσό, λύνοντας έτσι τα χέρια στους ιδιοκτήτες του να τον παραχωρήσουν στη Μητρόπολη Ν.Ιωνίας- Φιλαδελφείας.

 • Για να γίνουν επενδύσεις όπως αυτή της αντικατάστασης των λαμπτήρων με LED, που είναι απαίτηση και οδηγία της Ε.Ε για την ενίσχυση των μονοπωλίων της, Γκότσης – Μανούρης – Θωμαϊδου ψήφισαν τον δανεισμό του δήμου με 2.900.000 ευρώ. Με κοινή τους απόφαση ψήφισαν τον δανεισμό ακόμη 400.000 ευρώ για την αγορά 2 λεωφορείων για την τοπική συγκοινωνία.

 • Γι΄αυτό και η υποψηφιότητα του κ. Μανούρη που προβάλλεται ως κάτι νέο και σύγχρονο, ως το πρόσωπο με τις καινούργιες καινοτόμες ιδέες, είναι ότι πιο παλιό υπάρχει. Εγγύηση της αντιλαϊκής πολιτικής που θα εφαρμόσει αποτελεί η στήριξη που του παρέχουν το ’’Προοδευτικό’’ ΠΑΣΟΚ, και η συντηρητική Ν.Δ. που ‘’παραμέρισαν’’ τις ‘’διαφορές’’ για να ψηφίσουν από κοινού όλα τα μνημόνια. Το νέο και σύγχρονο που υποτίθεται ότι εκφράζει, ο κ. Μανούρης, το διαφορετικό και το ανεξάρτητο που εκφράζει η κα Θωμαϊδου φαίνονται από την ταύτισή τους με τις αντιλαϊκές επιλογές του κ. Γκότση. Φαίνεται από την επιστροφή δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ που αφού υπηρέτησαν την αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-Γκότση, επιστρέφουν τώρα για να υπηρετήσουν την ίδια πολιτική ή με τον κ. Μανούρη ή την κ. Θωμαϊδου.

ionia7

Η λαϊκή συσπείρωση Ν. Ιωνίας ήταν η μόνη παράταξη που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

 • Αποκάλυψε και ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα των παραπάνω αντιλαϊκών-αντεργατικών επιλογών της δημοτικής Αρχής..
 • Έφερε και εισηγήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δεκάδες θέματα, που αναφέρονται στη διακήρυξη ζήτησε με συγκριμένες προτάσεις να αντιμετωπισθούν από τη σκοπιά των συμφερόντων των Δημοτών και των εργαζομένων του Δήμου. Προτάσεις τις οποίες η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις των κ. Μανούρη και της κ. Θωμαϊδου απέρριπταν σταθερά όπως: Την ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων, οι εισφορές στον αθλητισμό και πολιτισμό. Τη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης του δήμου, των σχολείων των παιδικών σταθμών, τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, την προστασία της πρώτης κατοικίας και το σταμάτημα των κατασχέσεων από το δήμο. Τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.ά.
 • Ήμασταν η μοναδική παράταξη που στήριξε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων του δήμου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για την ασφάλεια στην εργασία τους, τα εισοδήματά τους, το δικαίωμα στην απεργία.

Δημοτική αρχή στήριγμα στο λαό της περιοχής την επόμενη ημέρα

Ο Iωνιώτικος λαός μπορεί και πρέπει να κάνει την διαφορά στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση, να απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις που αποτελούν πιστούς «υπηρέτες» της πολιτικής της κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενες μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μπορεί να κάνει την διαφορά με την Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.

Δεσμευόμαστε ότι θα συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και τα κάθε είδους εμπόδια που ορθώνει, κινητοποιώντας το λαό και τις οργανώσεις του, που αποτελούν τη μοναδική δύναμη απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και στις προτεραιότητές μας θα τεθούν για άμεση αντιμετώπιση και λύση τα λαϊκά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, θα παλέψουμε μαζί με το λαό της πόλης για:

 • Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των εισφορών στον αθλητισμό τον πολιτισμό με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους.
 • Να μπει φραγμός στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για ποσά που αφορούν τα λαϊκά εισοδήματα. Ενάντια στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας που βγάζουν κυβέρνηση και δήμοι στο σφυρί για χρέη άνω των 500 ευρώ.
 • Δέσμευση ελεύθερων χώρων, παλιών κτηρίων, εγκαταλειμένων εργοστασίων, οικοπέδων για να κτιστούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα και χώροι πρασίνου για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των δημοτών, των νέων γονιών και της νεολαίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
 • Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τον δήμο.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων, τον αντισεισμικό τους έλεγχο, τα λειτουργικά τους εξόδα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
 • Καταγραφή των ΑμΕΑ που βρίσκονται εξω από την Ειδική Αγωγή για την ένταξη τους στις ανάλογες δομές της.
 • Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των σχολείων, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
 • Άμεση ικανοποίηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δήμου που η σημερινή δημοτική αρχή τους αρνείται και κωλυσιεργεί για να μη τους τα δώσει. Αποκατάσταση του εργασιακού περιβάλλοντος αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα και τα προβλήματα των εργαζομένων.
 • Να αποδοθούν στους δήμους τα 16 δις από τη φορολογία των εργαζομένων και των Νομικών προσώπων που παράνομα παρακράτησαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.
 • Ανάπλαση της περιοχής του Βεϊκου ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο αναψυχής των κατοίκων.
 • Κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στο Ο.Τ 150 με εντελώς συμβολικό αντίτιμο για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της.
 • Αντιμετώπιση του οξυμένου πρόβληματος των αδέσποτων ζώων με την ανάλογη επιστημονική υποστήριξη και τη διάθεση χώρου που θα τα φιλοξενήσει.
 • Να επαναχαρακτηριστεί το Ο.Τ 445 ως κοινόχρηστος δημοτικός χώρος, με την απαίτηση προς την Περιφέρεια να διαθέσει το ποσόν των 5εκατ. στον Δήμο μας για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, με σκοπό την ανέγερση σχολικού κτηρίου τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και άλσους.

Εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι έχουν την ευθύνη της διοίκησης των δήμων πολλά από τα παραπάνω πήραν σάρκα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν, συμβάλλουν στην οργάνωση των λαϊκών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων, βάζουν εμπόδια σε αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις.

Δήμαρχος, Περιφερειάρχης και περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά. Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να εκφραστεί η γνήσια καταδίκη στην ΕΕ της φτώχιας, της ανεργίας, των πολέμων, να ανοίξει ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αλλάζουμε το συσχετισμό υπέρ του λαού. Δυναμώνουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση παντού, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ψηφίζουμε:

Γιάννη Πρωτουλη για την Περιφέρεια Αττικής

Κώστα Κατιμερτζόγλου για το Δήμο Νέας Ιωνίας

ionia1 ionia2 ionia3 ionia5