Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κάηκε ολοσχερώς η Μόρια (ΦΩΤΟ)

Κάηκε ολοσχερώς ο καταυλισμός Μόριας μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης καταστράφηκαν σχεδόν τα πάντα. Σκηνές και κοντέινερς έγιναν στάχτη…

Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν εντός του καταυλισμού, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες της Πυροσβεστικής δεν αναφέρουν τραυματίες ή θύματα.

Στα χωράφια βρίσκονται οι σχεδόν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν καταλύματα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψή τους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες ελληνικών κυβερνήσεων – Βρυξελλών που με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας μετέτρεψαν τη χώρα σε μια απέραντη φυλακή προσφύγων και μεταναστών και τα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ανθρώπων, ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως οι άθλιοι και απάνθρωποι καταυλισμοί είναι ωρολογιακές βόμβες, τόσο για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα.

Η Λέσβος, σύμφωνα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, θα κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εστάλησαν από την Αθήνα τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος.

moria1 moria2 moria3 moria4 moria5 moria6

moria7 moria8 moria9 moria10 moria11 moria12 moria13 moria14 moria15 moria16 moria17 moria18 moria19

Πηγή:902.gr