Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κάλεσμα «αγωνιστικής συμπόρευσης» σε μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα

Την Πάτρα επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, απ’ τον οποίο ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή.

Αμέσως μετά είχε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η οποία τον ενημέρωσε για την πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου στην κατεύθυνση της διεκδίκησης λύσεων, οργάνωσης του αγώνα, προσέλκυσης νέων ανθρώπων στα συνδικάτα. Επίσης, επισκέφτηκε την πυρόπληκτη κοινότητα Σουλίου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη στο κοινοτικό γραφείο με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την πυρκαγιά και τα αιτήματα των πληγέντων.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου της ΠΕ και Γραμματέας Τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ, Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, και Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το βράδυ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε μαζική εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το Κόμμα, στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος», που υποδέχτηκε μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργάτες και υπαλλήλους από τις συνοικίες της Πάτρας, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, γιατρούς και εργαζόμενους από το χώρο της Υγείας, ανθρώπους του Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη νεολαία, που επιλέγουν τον δρόμο της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και έδωσαν το «παρών» τηρώντας τα επιβαλλόμενα απ’ την πανδημία μέτρα προστασίας.

Το άνοιγμα έκανε ο Θ. Μπίμπας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησε επίσης την Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και του συγκροτήματος του Αθλητικού Κέντρου για τη διάθεση του χώρου, τους εργαζόμενους του Σταδίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις απ’ τους Χαράλαμπο Θεοδοσόπουλο, σμήναρχο ε.α., Κώστα Δραγώτη, διευθυντή της ΜΕΘ στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», Νίκο Κουφαλάκο, πρόεδρο του Σωματείου διανομέων – ντελιβεράδων νομού Αχαΐας, Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχο Πατρέων, Τασία Τογιοπούλου, δικηγόρο και αντιδήμαρχο Πατρέων, Βαγγέλη Λάζο, από την Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων Σουλίου, Ανδρέα Μάζη, χειρουργό, και Βαγγέλη Κατσιακούλη, γαστρεντερολόγο, αντιδήμαρχο Πατρέων.Το άνοιγμα έκανε ο Θ. Μπίμπας ευχαριστώντας καταρχάς την Επιτροπή Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και του συγκροτήματος του Αθλητικού Κέντρου για τη διάθεση του χώρου, τους εργαζόμενους του Σταδίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση.

Πρότυπο αγωνιστικότητας για τα συμφέροντα του λαού ο δήμος Πάτρας

Η Πάτρα είναι ένας δήμος – πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η Τοπική Διοίκηση από τις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην πόλη.

Νωρίτερα κατά τη συνάντηση που είχαν, ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο δήμος, με κυρίαρχα την υποχρηματοδότηση που του στερεί τη δυνατότητα υλοποίησης έργων σημαντικών για τους εργαζόμενους της πόλης και την έλλειψη προσωπικού λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων, με συνέπεια οι ανάγκες να μην καλύπτονται, αλλά και να χάνεται πολύτιμη εμπειρία όταν εξειδικευμένο προσωπικό αποχωρεί και δεν αντικαθίσταται.
Κι όλα αυτά όταν στους δήμους εκχωρούνται διαρκώς νέες αρμοδιότητες, που δεν συνοδεύονται όμως κι απ’ τα αναγκαία εργαλεία για να ανταποκριθούν σε αυτές. Ακόμα ενημέρωσε για την προσπάθεια του δήμου υπογειοποίησης του τρένου απ’ το Ρίο έως το νέο λιμάνι, ώστε στην επιφάνεια να λειτουργήσει χώρος αναψυχής και πρασίνου για τον λαό της πόλης. Αναφέρθηκε στα ζητήματα της πανδημίας που ταλαιπωρούν και την Πάτρα, ενώ καθιστούν αβέβαιο το αν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι που αποτελούν σημαντικό πόρο για την οικονομική ζωή της πόλης. Ζήτησε τέλος να συνεχιστεί όπως μέχρι σήμερα η στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, που καταβάλλεται πάντα με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης.

Ο Κ. Πελετίδης πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα δώρα απ’ τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Δεν υπάρχουν «σωτήρες», παλιοί και νέοι.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή εκδήλωση

Με το ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο

Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος, σμήναρχος ε.α.

Επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική συμπόρευση

Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρέων

Αγώνας σε κάθε μετερίζι
για να πάρουμε πίσω ελπίδες, χαρές
και το μέλλον της νέας γενιάς

Η απάντηση στο αδιέξοδο που ζούμε είναι το ΚΚΕ

Αναστασία Τογιοπούλου, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Πατρέων

Στις πυρκαγιές έγινε πράξη
ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό