Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Κάλεσμα σε συνάντηση ενάντια στο εμπάργκο κατά της Κούβας

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας με τους Λαούς (ICAP) στην Αβάνα, συγκάλεσε την πρώτη εικονική συνάντηση «Αλληλεγγύη ενάντια στον αποκλεισμό» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022.

Αυτό ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου εξήγησε ότι οι θα γίνει ανταλλαγή  πληροφοριών για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπό αυτή την έννοια, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στη ζημιά που προκλήθηκε από τα οικονομικά, εμπορικά και χρηματοοικονομικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο νησί της επανάστασης πάνω από 60 χρόνια, που καθημερινά αυξάνονται.

Μέλη της Εθνικής Επιτροπής της Μπριγάδας Αλληλεγγύης των ΗΠΑ Venceremos, έφτασαν πρόσφατα στο νησί και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να αποκαλύψουν την πραγματικότητα στις ΗΠΑ και να πιέσουν τον Λευκό Οίκο.

Ακτιβιστές της Αλληλεγγύης επισκέφθηκαν κέντρα επιστημονικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος στην Αβάνα, από την άφιξή τους στις 5 Ιανουαρίου έως την αναχώρησή τους.

Η Κούβα συνεχίζει να λαμβάνει υποστήριξη από φίλες χώρες όπως η Ιαπωνία, η οποία πρόσφατα έστειλε δωρεές λεωφορείων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης από την Ιαπωνία έγινε δωρεά ιατροτεχνολογικών προϊόντων την Παρασκευή μέσω διαφόρων οργανώσεων με στόχο την υποστήριξη του έργου των Κουβανών γιατρών.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Κούβας στο Τόκιο, το φορτίο αναχώρησε από το λιμάνι της Γιοκοχάμα και περιλαμβάνει χιλιάδες σύριγγες, μάσκες προσώπου, ρόμπες, επαναφορτιζόμενες λάμπες και γάντια και εκτιμάται σε περισσότερα από 8 εκατομμύρια γιεν (81.322$).

«Οι δωρεές προέρχονται από Κουβανούς που διαμένουν στην Ιαπωνία, από την Επιτροπή Επιστημονικής Ανταλλαγής της Επιτροπής Επιστημονικής-Τεχνικής Ανταλλαγής Ιαπωνίας-Κούβας, από την Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γιατρών της Ιαπωνίας (Min Iren) σε Τόκιο, Σαϊτάμα και Φουκουόκα, την εταιρεία Taichi Holdings Limited και άλλους φίλους», ανέφερε η πρεσβεία.

Το φορτίο αναμένεται να φτάσει στις 22 Μαρτίου και προστίθεται στη δωρεά 84 λεωφορείων που η ιαπωνική κυβέρνηση παρείχε στην Κούβα ως μέρος της λεγόμενης “Μη Επιστρεφόμενης Οικονομικής Βοήθειας και μέσω του Οργανισμού Προμηθειών του Ιαπωνικού Διεθνούς Συστήματος Συνεργασίας”.

Με πληροφορίες από telesurtv.net

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο