Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κάλεσμα της ΟΓΕ στις Συγκεντρώσεις των Σωματείων Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

Σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των Συνδικάτων που θα γίνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Συγκεκριμένα καλεί στην σημερινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις 7.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην συγκέντρωση της Αθήνας την αύριο Τετάρτη στο Σύνταγμα στις 8 μ.μ.

logo

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις μισθωτές, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας σήμερα Τρίτη 31.8.21 και αύριο Τετάρτη 1.9.21 ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Διαδηλώνουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, στο «τζογάρισμα» των εισφορών μας και απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στη δημιουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), που προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών «μεταρρυθμίσεων» που έχουν σφυρηλατήσει με την πολιτική τους όλες οι κυβερνήσεις και που μετατρέπουν την ασφάλιση σε ατομική μας υπόθεση.

  • Δε δεχόμαστε η επικουρική μας σύνταξη να αποτελεί έναν “άγνωστο Χ” που θα υπολογίζεται βάσει της απόδοσης των εισφορών μας που θα επενδύονται για να φέρνουν νέα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Δεν ανεχόμαστε να εξαρτάται η σύνταξη μας και η ζωή μας από το τζογάρισμα των καρπών του μόχθου μας. Να είμαστε έρμαια των “επενδυτικών ρίσκων” και των “διακυμάνσεων της αγοράς”.
  • Μετά τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, όπως βάφτισε τη 10ωρη και 12ωρη δουλειά η κυβέρνηση φέρνει νέο χτύπημα στις συντάξεις που για μας τις γυναίκες είναι ακόμα πιο χαμηλές.

ΟΓΕ Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της σε όλη τη χώρα, παίρνουμε θέση μάχης.
Μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τους συλλόγους των συνταξιούχων, τις ενώσεις των μικρών επαγγελματιών, τους φορείς της νεολαίας, δυναμώνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση και διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ –
ΣΥΝΤΑΓΜΑ Τετάρτη 1.9.2021 8.00 μμ
(Προσυγκέντρωση Προπύλαια 7.30μμ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρίτη 31.8.2021 7.30 μμ – Άγαλμα Βενιζέλου

31.8.2021

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ