Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή – Μαζικό συλλαλητήριο των μαθητών στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» και «χωρίς καθηγητές σε αίθουσες κλουβιά- αυτό δεν είναι μέτρα, είναι μια τρολιά!» βροντοφώναξαν οι μαθητές της Αθήνας στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ύστερα από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

Έδωσαν δυναμική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα τους για μέτρα προστασίας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Στο πλευρό τους είχαν τους γονείς τους μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και τους εκπαιδευτικούς.

Τις φωνές τους με τους μαθητές ένωσαν και φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, οι οποίοι παλεύουν για να ανοίξουν τώρα τα πανεπιστήμια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κονδύλι για καθηγητές – καθαριότητα, λύσεις στο ζήτημα της στέγασης.

Μαθητές – φοιτητές – εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και από εκεί πορεύτηκαν ως το Σύνταγμα. Η πορεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.

«Συνεχίζουμε!» το μήνυμα που έστειλαν με το τέλος της κινητοποίησης, με οργάνωση στα σχολεία και με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση χαιρέτησαν μαθητές εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής και των κατά τόπους Συντονιστικών. Ακόμα χαιρέτησαν ο Νίκος Καλλιακάτσος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ο Δημήτρης Ακτύπης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΑΣΕ και ο Γιώργος Σιδέρης μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

mathites11 mathites12 mathites13 mathites14 mathites15 mathites16 mathites17 mathites19

Πηγή: 902.gr