Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων

Καθημερινά πλέον ο «πολυσυλλεκτικός» (ΝΔΚΙΝΑΛ & CIA) δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος επιδίδεται σε πράξεις αυταρχικής – τραμπούκικης συμπεριφοράς, φέρνοντας νέα ήθη στην πόλη, που θυμίζουν άλλες εποχές

Πριν δυο μήνες, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να περικόψει παραπέρα τις ήδη κουτσουρεμένες παροχές σε είδοςατομικής προστασίας κλπ. των εργαζόμενων (ΣΣ |> από τη μια είχε πάρει τα μέτρα της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και από την άλλη τον έκραξαν οι πάντες στη συνεδρίαση του ΔΣ) ξεκίνησε «πρόγραμμα απορρύπανσης», ξηλώνοντας αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ -με ιδιαίτερη μανία εκείνες του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ –ακόμη και τις ανακοινώσεις του σωματείου εργαζόμενων από το ειδικό ταμπλό.
Και μάλιστα όταν «εντεταλμένος» εργαζόμενος, αρνήθηκε να το κάνει δηλώνοντας αναρμοδιότητα, τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε ο ίδιος -και μάλιστα προκλητικά και μετά μανίας.
Και τώρα συνεχίζει «απτόητος» ξηλώνοντας τις αφίσες και ανακοινώσεις των εργαζόμενων, για τις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μετά τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι του ταξικού σωματείου της Καισαριανής, πέρα από τη μαζική -καθολική συμμετοχή στην απεργία προχώρησαν σε ανακοίνωση – καταγγελία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή (ΚΙΝΑΛ-ΝΔ) που με απύθμενο θράσος και προκλητικό τρόπο προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή και να παρεμποδίσει τη δράση του σωματείου μας, δίνοντας εντολή σε εργαζόμενο να σκίζει τις ανακοινώσεις και τις αφίσες του σωματείου. Γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και από καμία Δημοτική Αρχή.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε στις 16/10 όταν μέλη του σωματείου μας, έβαζαν αφίσες στο Δημαρχείο για να προπαγανδίσουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ένα νομοσχέδιο που πέρα από τις δυσκολίες, τα εμπόδια που βάζει στις μαζικές διαδικασίες, την απεργία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους δήμους δίνοντας τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Φαίνεται ότι η πολιτική της Ν.Δ βρίσκει ένθερμο υποστηρικτή τη νέα Δημοτική Αρχή αφού προσπαθεί με το «νόμος και τάξη» να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Απορίας άξιο είναι και η τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, του εκπροσώπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΕΑΣ) ή αλλιώς ΜΕΤΑ εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, που υπερασπίστηκε με πάθος τη λογική και πρακτική αυτής της Δημοτικής Αρχής. «Άξιος» ο μισθός του.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας φοβίζουν, μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν περισσότερο!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να πλαισιώσουν και να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις του σωματείου συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις για:

  • Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στο σύνολο του
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών
  • Καμιά περικοπή στα βαρέα και ανθυγιεινά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


 

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις σε εξέλιξη των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Καισαριανής αναφέρει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενε, Άνεργε, Επαγγελματία, Νέε που μένεις στο δήμο μας,

Οι εργαζόμενοι στους δήμους είμαστε σε κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και υπονομεύει το μέλλον όλων μας, δίνοντας γη και ύδωρ στους επενδυτές, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και γκρεμίζοντας όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, την περίοδο της κρίσης.

Εμείς δεν έγουμε να κερδίσουμε τίποτα από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων. Όλοι αυτοί κουβέντα δεν κάνουν για αναπλήρωση των απωλειών μας από την περίοδο της κρίσης, για εργασία και ζωή με δικαιώματα. Αντίθετα νομοθετούν νέο τσάκισμα των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων για να αβγατίσουν τα κέρδη των επενδυτών, υπονομεύοντας εκτός από τις ζωές μας, το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Είναι αδίσταχτοι. Επιχειρούν να νομοθετήσουν την διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων  σε  καθαριότητα,  ηλεκτροφωτισμό   και  πράσινο.  Οι συγκεκριμένοι τομείς συνοδεύονται από την σχετική «προίκα»:

Τους σταθερά ανερχόμενους πόρους που βγαίνουν απευθείας από την τσέπη, κύρια, των λαϊκών νοικοκυριών, με τα τέλη και τους φόρους που επιβάλλονται από τους δήμους και που στρατηγική, διαδοχικά των κυβερνήσεων είναι η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τους. Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι «όταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται» δίνοντας ως παράδειγμα την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Μεγάλο μέρος των Δήμων, έχουν ήδη παραχωρήσει την αρμοδιότητα της αποκομιδής της καθαριότητας σε εργολάβους και όμως, τα τέλη και οι φόροι ανεβαίνουν και η διαχείριση των απορριμμάτων ανά την χώρα έχει γίνει ένα «άλυτο κουβάρι» που απειλεί περιβάλλον και δημόσια υγεία.

Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι εργολάβοι. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν ζεστό χρήμα από την τσέπη των δημοτών και τα ταμεία των Δήμων πατώντας σταθερά στα φτηνά μεροκάματα των εργαζομένων που απασχολούν, με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και εκμετάλλευσης, χωρίς μέτρα προστασίας ζωής και υγείας τους.

Ένα είναι βέβαιο. Η ιδιωτικοποίηση αυτών των κρίσιμων τομέων θα αφήσει τους Δήμους πολύ γρήγορα γυμνούς από τέτοιες κρίσιμες υποδομές. Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον οι δημότες θα γίνουν αποδέκτες του ωμού εκβιασμού εργολάβων και δημοτικών αρχών που θα πιέζουν ενιαία ώστε να απογειωθούν τέλη και φόροι για αυτές τις υπηρεσίες και όχι μόνο. Μια ματιά στις πόλεις Ευρώπης, ΗΠΑ και των φορολογικών βαρών που σηκώνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πείσει κάθε καλόπιστο ότι το παραμύθι της ανάπτυξης, με κορμό τα επιχειρηματικά κέρδη, που προτάσσουν κυβέρνηση και αστικά κόμματα έχει «δράκο» και στους Δήμους. Τα λαϊκά νοικοκυριά είναι αυτά που θα πληρώσουν το μάρμαρο αυτής της ανάπτυξης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που στρέφονται απέναντι στο συμφέρον όλων μας, πήραμε την απόφαση να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργιακές κινητοποιήσεις όλες τις επόμενες μέρες και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Θέλουμε να σε καλέσουμε να στηρίξεις τον αγώνα μας που μας αφορά όλους. Να ξέρεις ότι εμείς θα δούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ευαίσθητους χώρους όπως παιδικούς σταθμούς, σχολεία.

Σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, να διεκδικήσουμε από κοινού σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Ατέχνως_logo
Εμείς απλά επαναλαμβάνουμε
Κε δήμαρχε Καισαριανής Βοσκόπουλε: όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!