Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», αντηχεί δυνατά στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Έξω από τη Βουλή παραμένουν συγκεντρωμένοι οι χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που βάζει οριστικό λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», αντηχεί δυνατά. Οι φωνές των εργατών θα στοιχειώνουν την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει την εκτρωματική τροπολογία.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα νικήσουν με την συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης

Ο Βάλσαμος Συρίγος, ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και πρόεδρος του σωματείου στο έργο του Ελληνικού χαιρέτισε τον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

Εμείς θέλουμε τις δουλειές μας, δε θέλουμε ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, θέλουμε με τα χρήματα που δίνουν για να τα φάνε οι «Γκρούεζες», να τα δώσουν για να την βάλουμε μπροστά, είπε σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

Μετακινούνται οι κλούβες της αστυνομίας κάτω από την πίεση των χιλιάδων διαδηλωτών και την παρέμβαση του ΚΚΕ

Κάτω από την πίεση των χιλιάδων διαδηλωτών και την παρέμβαση του ΚΚΕ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη, οι κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένες έξω από την Βουλή σχηματίζοντας φραγμό, μετακινούνται προς τα πίσω στην Β. Σοφίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων και τα ΜΑΤ είχαν σταθεί μπροστά στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες τους, προκαλώντας την αγανάκτηση των συγκεντρωμένων.