Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κίνημα #MeToo και «influencers»: Στρουθοκαμηλισμός για την βία κατά μαθητριών από φασίστες στην Σταυρούπολη

Πριν τρεις μέρες, φασιστοειδή που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης χτύπησαν μαθήτρια, μέλος του 15μελούς, η οποία είχε καταγγείλει την παρουσία τους.

Την στοχοποίησαν και της επιτέθηκαν σωματικά και λεκτικά, όπως έκαναν και με άλλους μαθητές οι οποίοι σήκωσαν το ανάστημα απέναντι τους.

Έχει καταγραφεί σε βίντεο η στιγμή που η μαθήτρια βγαίνει κλαίγοντας από το σχολείο, έχοντας προηγουμένως δεχθεί την τραμπούκικη επίθεση των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων.

Όλως περιέργως, οι συχνά λαλίστατες περσόνες του διαδικτύου, των social media, του Instagram και του YouTube, που αυτοαποκαλούνται «influencers», δεν βρήκαν να γράψουν η να πουν ούτε μισή κουβέντα. Όλοι αυτοί που, μέσω διαδικτύου, πρωτοστάτησαν στο κίνημα «Metoo», που – ορθά – ανέδειξαν και αναδεικνύουν τη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών, σιώπησαν για τα γεγονότα στην Σταυρούπολη.

Η ίδια εκκωφαντική σιωπή υπήρξε και από «φεμινιστικές οργανώσεις» που πρόσκεινται στον επονομαζόμενο «αντιεξουσιαστικό/ελευθεριακό χώρο» και οι οποίες δεν μπήκαν καν στον κόπο να βγάλουν μια ανακοίνωση, να στηρίξουν τα θύματα και να καταδικάσουν την βία των φασιστοειδών ενάντια σε μαθήτριες, φοιτήτριες και γυναίκες εκπαιδευτικούς.

Γιατί σιώπησαν; Που είναι η αλληλεγγύη τους απέναντι στις νεαρές μαθήτριες που δέχθηκαν βία μέσα στο ίδιο τους το σχολείο;

Μάλλον – υποθέτουμε – θα έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν…

che guevara 008