Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καίτη Πάνου

Στις 17 Μαΐου 2008 έφυγε από τη ζωή η Καίτη Πάνου . Η ηθοποιός γεννήθηκε το 1927 στον Πύργο Βουλγαρίας. Με την οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου σε παιδική ηλικία εμφανίστηκε στο παιδικό θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Μαθήτρια στο Γυμνάσιο, το 1943, πρωτοεμφανίστηκε στον Κινηματογράφο, δίπλα στον Αιμίλιο Βεάκη, τον Δημήτρη Χορν και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στη δραματική ταινία του Δημήτρη Ιωαννόπουλου «Η φωνή της καρδιάς», που ήταν και η πρώτη παραγωγή του Φιλοποίμενα Φίνου.

Μετά το Γυμνάσιο σπούδασε στη Σχολή Ηθοποιών Κινηματογράφου, με διευθυντή τότε τον Γιώργο Θεοδοσιάδη.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε τριάντα ταινίες, όπου και αναδείχτηκε το ταλέντο μιας κομψής ψηλόλιγνης «ντάμας». Έγινε γνωστή από τη συνεργασία της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, σε σειρά ταινιών.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962, παίζοντας με το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου το έργο «Εξι κλέφτες». Τελευταία θεατρική εμφάνισή της ήταν το 1997-1998, στο έργο «Το κλουβί με τις τρελές», με το θίασο του Σωτήρη Μουστάκα.

Το 1971 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά του Θύμιου Καρακατσάνη«Γραφείο Συνοικεσίων», που προβλήθηκε από το ΕΙΡΤ.