Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καθημερινή-Κασιμάτης: Από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο

Περίεργη αντίληψη για το τι σημαίνει «χιούμορ» φαίνεται πως έχουν στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ένα τέτοιο – υποτιθέμενο – «αστειάκι» επιχείρησε να κάνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Στέφανος Κασιμάτης σχολιάζοντας την εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Σχολιάζοντας μια φωτογραφία του Γ. Κατρούγκαλου στο βήμα της Βουλής, ο Κασιμάτης έγραψε την εξής αθλιότητα:

«Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε, ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς…».

Εκ των υστέρων, ο Κασιμάτης ενημερώθηκε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έσπευσε να… ζητήσει συγνώμη. Επιχειρώντας να ανασκευάσει το άθλιο σχόλιο του, ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» έγραψε: 

«Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου,  μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός», ανέφερε ο αρθρογράφος.

Συγνώμη για την χυδαιότητα του Κασιμάτη ζήτησε και η εφημερίδα «Καθημερινή». 

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο – γνωστός και μη εξαιρετέος αντικομμουνιστής – Στ. Κασιμάτης και η «ναυαρχίδα» της Δεξιάς προβαίνει σε τέτοιου είδους ανήθικες επιθέσεις με πρόσχημα το «χιούμορ», βγαίνοντας εκ των υστέρων να ζητήσει συγνώμη. Το έχει πράξει αρκετές φορές κατά το παρελθόν. 

Αλλά, όπως λέει ο λαός μας, από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.