Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Καθημερινή»: Με fake news επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα απαγορεύσεων ενόψει Πολυτεχνείου

Να προετοιμάσει το κλίμα για την απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο επιχειρεί η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» με σημερινό άρθρο που φέρει τον τίτλο «Κλειστά τα ιστορικά κτίρια του Πολυτεχνείου ενόψει της επετείου».

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση της πρυτανείας του ΕΜΠ να κλειδωθούν τα ιστορικά κτίρια της οδού Πατησίων από χθες το απόγευμα, ενώ επισημαίνει ότι η εντολή της ηγεσίας προς τη ΓΑΔΑ είναι να μην επιτραπεί πορεία και να αποτραπεί κάθε απόπειρα εισόδου στο Πολυτεχνείο.

Αυτό που κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση είναι η «είδηση» ότι ο εορτασμός από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) θα γίνει διαδικτυακά. Αυτά λένε «οι πληροφορίες της Καθημερινής».

kathimerini sfea

Ωστόσο, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, αλλά και την ίδια την ανακοίνωση του Συνδέσμου πριν δύο ημέρες, ο ΣΦΕΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου με όλα τα μέτρα προστασίας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, ώστε να τιμηθεί η 47η Επέτειος της Εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, απευθύνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 (ΣΦΕΑ). «Να τιμήσουν τους νέους και τους εργαζόμενους που ξεπερνώντας το φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή, όρθωσαν το ανάστημά τους στα όργανα της στρατιωτικής Χούντας, παλεύοντας για την Ελευθερία τους, για μόρφωση, ψωμί, δουλειά, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δε θα αποδεχτούμε, στο όνομα του “Lockdown” για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη σιωπή, την αδράνεια, τον εφησυχασμό, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής. Όταν βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία, για να προχωρήσει τα δικά της βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδια. Να επαναφέρει, με άλλο όνομα και μορφή, το “Σπουδαστικό της Ασφάλειας”. Όταν αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση γνωστών περιθωριακών ομάδων, συκοφαντεί τους φοιτητές, τα συλλογικά τους όργανα και τους αγώνες τους. Όταν επιχειρεί έναν νέο γύρο καταστολής, με μέτρα που είχε έτοιμα από καιρό: Πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κ.ά. Όταν σχεδιάζει να “βάλει χέρι” στο δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνουν τη συλλογική τους πάλη, στους συλλόγους και τις λειτουργίες τους» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Γι’ αυτό και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να δώσουν, με τη συμμετοχή τους, συνολική απάντηση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα εμπόδια άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που είναι μέτρα θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στα νέα εμπόδια που ορθώνονται στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην ένταση της αστυνόμευσης και της καταστολής των φοιτητικών και λαϊκών αγώνων».

Παράλληλα τονίζει πως «η προστασία της υγείας του λαού από τον κορονοϊό, δεν προασπίζεται με την “ατομική ευθύνη”, τα “lockdown” και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας» και πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής.

Αναφέρεται στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αλλά και στην εκρηκτική κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και χωρών στην περιοχή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα) και καταλήγει τονίζοντας πως «το σύνθημα του Πολυτεχνείου “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ”, παραμένει επίκαιρο 47 χρόνια μετά

Απο που λαμβάνει, άραγε, τις «πληροφορίες» της η Καθημερινή και τι σκοπούς εξυπηρετούν;

Το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι θέλουν να δημιουργήσουν απο τώρα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, να παραπληροφορήσουν το λαό και τη νεολαία, να επιβάλλουν απαγορεύσεις όπου θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν. Και σε αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αστικός Τύπος.