Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καθολικό lockdown μέχρι την επόμενη Κυριακή εισηγούνται οι λοιμωξιωλόγοι

Καθολικό lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Φλεβάρη, εισηγείται στον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως.

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η κυβέρνηση σταθμίζοντας την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, το οποίο ένα χρόνο σχεδόν μετά την εμφάνιση της πανδημίας, παραμένει δραματικά υποστελεχωμένο. Τα μέτρα θα ανακοινώσει με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυρ. μητσοτάκης στις 19.30.

Με βάση την εισήγηση από την Τετάρτη 10 μέχρι και τις 21 Φλεβάρη θα κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και το λιανεμπόριο, ακόμα και με τη μέθοδο του click away.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη με με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Στην έκτακτη σύσκεψη νωρίτερα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι η πρότασή του είναι να εφαρμοστεί άμεσα στην Αττική lockdown τύπου Μαρτίου.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων