Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καισαριανή: Δευτέρα 18-Μάρτη μεγάλη συγκέντρωση ΚΚΕ-Λαϊκή Συσπείρωση

Μπροστά στις διπλές κάλπες του Μάη (δημοτικές/περιφερειακές και ευρωεκλογές), όσο και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι’ αν αυτές γίνουν, η Καισαριανή υποδέχεται το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και το σημερινό και αυριανό δήμαρχο της πόλης Ηλία Σταμέλο

Οι οργανώσεις του Κόμματος, οπαδοί και φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και ανένταχτος κόσμος, έχουν πέσει ήδη στη μάχη: περιοδείες, ενημέρωση του λαού -σπίτι / σπίτι, πόρτα / πόρτα, να φτάσει η φωνή μας παντού, να μάθουν όλοι και να συζητήσουν μαζί μας για τα κριτήρια ψήφου που πρέπει να είναι ενιαία. Όπως ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιείται από κόμματα και παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, από την κυβέρνηση μέχρι την τοπική διοίκηση.

Έπειτα από δέκα χρόνια συνεχούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τέσσερα μνημόνια, τέσσερις διαδοχικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), εκατοντάδες αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες και δικαιολογίες. Η πολιτική της αστικής διαχείρισης δοκιμάστηκε – τόσο απ’ τα δεξιά, όσο και απ’ τα «αριστερά»- και τα τραγικά αποτελέσματα τα βίωσαν και τα βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Όσοι ένιωσαν και νιώθουν στο πετσί τους την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορούν να αντιληφθούν το προφανές: Πως ακόμη κι’ αν δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι’ αν διατηρούν τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες τους με την κομμουνιστική ιδεολογία, είναι αναμφίβολα προς το συμφέρον τους η ισχυροποίηση ΚΚΕ & Λαϊκής Συσπείρωσης  στις επερχόμενες εκλογές.

Οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι (Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία) είναι οι μόνοι που στήριξαν τα αιτήματα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, ανέλαβαν πληθώρα πρωτοβουλιών για δομές αλληλεγγύης και προστασίας των λαϊκών οικογενειών, απέσπασαν κατακτήσεις.

Σύντροφε-συντρόφισσα, συναγωνιστή-τρια, φίλε-η, ακόμη και συ που ακόμη δυσπιστείς, θυμηθείτε πως,

Την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα διαπραγματεύονται τη λαϊκή ψήφο στο παζάρι της αστικής εξουσίας προσδοκώντας θώκους και οφίτσια, το ΚΚΕ θα βρίσκεται και πάλι δίπλα στον εργάτη, το χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες. Και μαζί οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, είτε στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση, κάνοντας ό,τι μέχρι σήμερα.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, οι κομμουνιστές θα βρίσκονται και πάλι στις επάλξεις του αγώνα, απ’ οποιοδήποτε μετερίζι, για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες εργασίας, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανάσχεση απολύσεων, την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ελάτε να κουβεντιάσουμε και να παλέψουμε χέρι-χέρι

Όλοι στη συγκέντρωση!

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog