Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καισαριανή – Τιμή & δόξα στους 200 κομμουνιστές του 44 – Κόκκινη Πρωτομαγιά πρωτοπόρα εργατιά (Φωτο-Video)

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

«Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή», φωνάζουν οι εργαζόμενοι. «Πρόοδος δεν είναι η σκλαβιά, καμία θυσία για τα αφεντικά», διαμηνύουν τα σωματεία που προετοιμάζουν την απεργιακή τους απάντηση στις 6 Μάη στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά»: Με το σύνθημα αυτό και τα στεφάνια με τα κόκκινα γαρύφαλλα να προπορεύονται, ξεκίνησε η πορεία Σωματείων και φορέων με προορισμό το Σκοπευτήριο Καισαριανής για να τιμήσουν τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Το «παρών» στην εκδήλωση δίνει δίπλα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσαν νωρίτερα αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμήν των νεκρών της εργατικής τάξης και των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών.

Με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια και συνθήματα όπως «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές» μέλη της ΚΝΕ «υποδέχτηκαν» τις αντιπροσωπείες στην είσοδο του Σκοπευτηρίου.
Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Ιάσωνας Φανός, μέλος του Γραφείου. Στεφάνι κατέθεσε και η ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ.

«Καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, σε όλο το λαό μας, σε όλους τους λαούς του κόσμου» τόνισε σε δήλωσή του ο Γιάννης Πρωτούλης, προσθέτοντας «Ανάσταση λαών και καλές γιορτές σε όλους και όλες. Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο. Παραμένει επίκαιρο στη μαχητική – λαϊκή αντίσταση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Παραμένει επίκαιρο στον αποφασισμένο αγώνα για το μέλλον που αξίζει στην ανθρωπότητα, ένα μέλλον χωρίς την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ένα μέλλον του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού. Τιμή και δόξα στους 200 της Καισαριανής και σε όλες τις θυσίες του λαού μας».

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν ακόμη οι Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα παραβρέθηκε ο Ηλίας Σταμέλος, πρώην Δήμαρχος Καισαριανής.

Αμέσως μετά τα μέλη της ΚΝΕ άφησαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο μνημείο, ενώ ακολούθησε το πένθιμο εμβατήριο.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
Ατέχνως