Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καισαριανή: 10+1 λόγοι για να επανεκλεγεί δήμαρχος ο Ηλίας Σταμέλος

Λεπτό δεν χάνουν οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής μπροστά στη μάχη της Κυριακής για την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου Ηλία Σταμέλου.

Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποιείται την Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, με ομιλητή τον Ηλία Σταμέλο. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αξιοποιώντας όλους τους τρόπους και διακινώντας από χθες το νέο φυλλάδιο με τίτλο «10+1 λόγοι», όπου αναφέρονται συνοπτικά οι κατακτήσεις που είχε η Δημοτική Αρχή μαζί με το λαό της πόλης δεν αφήνουν εργαζόμενο και κάτοικο της Καισαριανής, που να μην απευθύνονται καλώντας σε μαχητική συστράτευση.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ηλίας Σταμέλος περιόδευσε στις καφετέριες και τα μαγαζιά της Φορμίωνος, όπου όπως και τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώθηκε το θετικό κλίμα, η αναγνώριση για την αγωνιστική στάση της Δημοτικής Αρχής.

Είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μας

Οι «10 συν ένα λόγοι» για να ξαναβρεθεί και πάλι στο τιμόνι του Δήμου η «Λαϊκή Συσπείρωση», που καταγράφονται στο φυλλάδιο που κυκλοφορεί έχουν ως εξής:

1. Δεν γίναμε φοροεισπρακτικός μηχανισμός στο όνομα των άδειων ταμείων:

— Ξεχρεώσαμε από τα χρέη των 6 εκ. στο Δήμο, την ΚΕΔΗΚ, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία παρότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από το 2009 έως σήμερα κατά περίπου 60%.

— Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, αντίθετα τα μειώσαμε σε μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες.

— Απαλλάξαμε από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 25.000.

— Δεν υλοποιήσαμε τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που προωθούσε η κυβέρνηση.

— Δεν παραδώσαμε τα αποθεματικά του Δήμου.

— Αποπληρώσαμε όλες τις οικονομικές οφειλές σε εργαζόμενους και προμηθευτές.

2. Βρεθήκαμε μπροστά στους αγώνες για όλα όσα έχουμε ανάγκη:

— Με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συμβασιούχους, τις καθαρίστριες για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

— Με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της πόλης μας στις διεκδικήσεις για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, εξασφαλίζοντας μετά από 20 χρόνια εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια ύψους 1,2 εκ.

3. Αποσπάσαμε έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» πλέον των 10 εκ. για συντήρηση και ανανέωση των δημοτικών υποδομών, ικανοποιώντας αιτήματα δεκαετιών όπως:

— Bιοκλιματικός παιδικός σταθμός.

— Aσφαλτόστρωση.

— Aποχέτευση στο 40% της πόλης.

— Aνακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών.

— Aνανέωση του στόλου οχημάτων και του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας.

— Aποκατάσταση των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων και του «Πάρκου Σκύλων».

Και συνεχίζουμε με:

— Tην αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED.

— Tην κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

— Tο μεγάλο έργο της αξιοποίησης του συνόλου του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς (ΧΑΡΑΜΑ, ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ κ.λπ.).

4. Βάλαμε προτεραιότητα τις ανάγκες της νέας γενιάς:

— Εξασφαλίζοντας δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

— Βοηθώντας τα αθλητικά σωματεία στο ρόλο τους με δωρεάν χρήση των δημόσιων αθλητικών χώρων.

— Στηρίζοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό με εμπλουτισμό του πολιτιστικού κέντρου, παιδ. Σταθμούς, ΚΑΠΗ και δωρεάν προβολές στην ΑΙΟΛΙΑ.

— Ανοίγοντας πόλεμο με τις εξαρτήσεις, υλοποιώντας ένα πρωτότυπο πανελλαδικά πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, που θα υλοποιείται για τα επόμενα δυο χρόνια. Καταδικάζοντας το νόμο για τη δημιουργία χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών.

5. Τιμήσαμε στην πράξη τους αγώνες του τόπου μας και τις προσφυγικές μας ρίζες κόντρα στο Φασισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας:

— Κατοχυρώσαμε στην πράξη τον ιστορικό χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου και διώξαμε τη Σκοπευτική Εταιρεία από τον ιερό χώρο.

— Ιδρύσαμε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης με 37.000 επισκέπτες έως σήμερα.

— Καταρτίσαμε σχέδιο για την ανάπλαση των «πυροβολημένων» κατοικιών.

— Αναπτύξαμε σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικής και ιστορικής μνήμης του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού.

6. Υπερασπίσαμε τη δημόσια περιουσία για να την απολαμβάνουμε ανεμπόδιστα:

— Καταδικάσαμε την εκχώρηση στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ δημόσιων ελεύθερων χώρων μεταξύ των οποίων και σχολεία, πλατείες, γήπεδα και παιδικές χαρές.

— Αναβαθμίσαμε τις υποδομές των κυλικείων που ήταν εγκαταλελειμμένες και απαξιωμένες.

— Δώσαμε δωρεάν χρήση των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων σε όλους τους φορείς της πόλης.

— Καταγράψαμε όλη την περιουσία του δημοσίου που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου μας.

— Ιεραρχήσαμε υψηλά το ζήτημα της προστασίας του Υμηττού και του δασικού του οικοσυστήματος, δημιουργήσαμε Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης απέναντι στα φανερά και αθέατα συμφέροντα που βάζουν στο μάτι το φυσικό μας πλούτο και την κυβερνητική αδιαφορία.

7. Κινητοποιήσαμε τη λαϊκή συμμετοχή:

— Στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων με δεκάδες συνελεύσεις σε γειτονιές, με 4 ετήσιες γενικές συνελεύσεις, ανοιχτά Δημοτικά Συμβούλια.

— Στη δράση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου.

8. Σταθήκαμε στο πλάι όσων χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση:

— Αναπτύξαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου για να στηριχθούν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας από τα καθημερινά συσσίτια, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κέντρο κοινότητας, το κοινωνικό φαρμακείο, τα μαθητικά γεύματα.

— Πετάξαμε έξω τη ΜΚΟ που εκμεταλλευόταν τα προγράμματα φτώχειας.

— Δώσαμε λύση σε πάνω από 70 οικογένειες της πόλης στην προσπάθεια να μορφώσουν τα παιδιά τους, με τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

9. Ήμασταν Δημοτική Αρχή όλων των Καισαριανιωτών:

Δεν ξεχωρίσαμε τους κατοίκους από το αν γεννήθηκαν στην πόλη μας ή διάλεξαν να ζήσουν σ’ αυτή, από τη φυλετική τους καταγωγή ή από το τι κόμμα ψήφισαν. Και ας μην κρύψαμε ποτέ ότι το κόμμα που στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ΚΚΕ. Δεν είχαμε λόγο να το κρύψουμε. Γιατί αυτό το κόμμα μια εντολή μας δίνει: να είμαστε δίπλα στο λαό, να αγωνιζόμαστε με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε για το σήμερα και για το αύριο.

10. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαρτίζεται από ανθρώπους εκπαιδευμένους στο καμίνι του αγώνα, που δε βάζουν μπροστά ιδιοτελή συμφέροντα, που δεν το βάζουν κάτω, δεν ψαρεύουν σε θολά νερά, δε συναλλάσσονται κάτω από το τραπέζι. Με επικεφαλής δήμαρχο αγωνιστή στα 35 χρόνια δουλειάς, με εμπειρία στη διοίκηση, με καθαρές κουβέντες που δεν αλλάζουν ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος.

+1. Γιατί ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ στη βάρβαρη πολιτική που μας τσακίζει. Δεν ήμασταν παρατηρητές. Ήμασταν η λαϊκή αντιπολίτευση που χρειάζεται ο λαός μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Περιφερειών. Δώσαμε θάρρος και ελπίδα στο λαό. Αυτή την 5χρονη πορεία καλείται να υπερασπίσει ο λαός της πόλης μας, εκλέγοντας ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής.