Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Μια ισπανική μπαλιά στο παρελθόν του Εθνικού Αστέρα!

Εκδήλωση με θέμα «Ενας Ισπανός ελληνιστής ποιητής, στην ποδοσφαιρομάνα Καισαριανή» οργανώνουν τη Δευτέρα, Οκτωβρίου 2019, το Ινστιτούτο Θερβάντες, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «Εθνικού Αστέρα», η διεθνής επιθεώρηση ποίησης «Ερατώ», και η πανελλαδική  πρωτοβουλία φιλάθλων «Επίσκυρον». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής, ώρα 7:30 μ.μ.

Τιμώμενος ποιητής θα είναι ο Albert Carcia Hernandez. Θα απαγγείλουν ποιήματά του μεταφρασμένα στα ελληνικά, οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, Σωτήρης Παστάκας, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου και η ηθοποιός Ουρανία Μπάσλη. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Ισπανός ελληνιστής συγγραφέας BARTOMEU LLINAS FERRA και θα διαβασθούν κείμενά του. Στο πιάνο θα είναι ο Γιώργος Γουρζουλίδης. Στην κιθάρα ο Αντώνης Παπαγγελής.  Η  Ιωάννα Φόρτη  θα  τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή, Σταύρο Ξαρχάκο και Μάνο Χατζιδάκι. Θα εκτεθούν πίνακες με θέμα το ποδόσφαιρο, των ζωγράφων: Π. Ζουμπουλάκη, Ι. Παπανελόπουλου, Β. Διονυσόπουλου, Ν. Οικονομίδη.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι: Γιώργος Μαρκόπουλος, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου, Νίκος Μάλλιαρης, Μαρτίν Περικέ.