Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 🚩 Ο λαός της πόλης θα δώσει συνέχεια στην ίδια αταλάντευτη πορεία

«Συνε­χί­ζου­με! Βάζου­με μπρο­στά τις ανά­γκες του λαού και συνε­χί­ζου­με στο δρό­μο της πάλης και της ελπί­δας!», ήταν το μήνυ­μα που δια­τρα­νώ­θη­κε στη μεγά­λη κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Και­σα­ρια­νή, το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, στην πλα­τεία που φέρει το όνο­μα του αεί­μνη­στου κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου Πανα­γιώ­τη Μακρή.Καισαριανής Συγκεντρωση 24 05 2019Η παρου­σία των εκα­το­ντά­δων Και­σα­ρια­νιω­τών κάθε ηλι­κί­ας έστει­λε δυνα­τό μήνυ­μα, γέμι­σε όλους μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη και αισιο­δο­ξία, πεί­σμα ως την τελευ­ταία ώρα της μάχης, για να συνε­χί­σει η Και­σα­ρια­νή των μεγά­λων αγω­νι­στι­κών παρα­δό­σε­ων να έχει δημο­τι­κή αρχή που θα παλεύ­ει για το δίκιο του λαού, που θα μπαί­νει μπρο­στά στις διεκ­δι­κή­σεις για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του, για να συνε­χί­σει στο δρό­μο των κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων, του Λ. Μανω­λί­δη, του Π. Μακρή, του Γ. Κατη­μερ­τζή, ο οποί­ος έδω­σε και το «παρών» στην εκδή­λω­ση και ως εκ νέου υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμβουλος.

  • Το «παρών» στην εκδή­λω­ση έδω­σαν οι Λουί­ζα Ράζου, υπο­ψή­φια ευρω­βου­λευ­τής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μιχά­λης Μιχα­ήλ, ανθυ­πο­πυ­ρα­γός εα. και υπο­ψή­φιος ευρωβουλευτής.
  • Η συγκέ­ντρω­ση άνοι­ξε με μου­σι­κό πρό­γραμ­μα από καλ­λι­τέ­χνες που μένουν στην Και­σα­ρια­νή και στη­ρί­ζουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση». Τρα­γού­δη­σαν οι Ροδάν­θη Κασκα­φέ­του και Κώστας Τρια­ντα­φυλ­λί­δης, έπαι­ξαν οι μου­σι­κοί Κώστας Σταυ­ρό­που­λος, Βαγ­γέ­λης Μου­τσά­τσος και Πάνος Τσίτσικας.
  • Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε ο υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής με το ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος, ο οποί­ος υπο­γράμ­μι­σε: «Καθέ­νας κομ­μου­νι­στής δήμαρ­χος, περι­φε­ρειάρ­χης, σύμ­βου­λος, ευρω­βου­λευ­τής εκεί θα κατα­θέ­σει την ψήφο του λαού μας: Στο να τσα­κί­ζε­ται η αντι­λαϊ­κή αλυ­σί­δα που ξεκι­νά από τις Βρυ­ξέλ­λες και κατα­λή­γει σε κάθε δήμο και Περι­φέ­ρεια πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά, σε κάθε κρί­κο! Το σύστη­μα τη μετρά­ει την ψήφο στο ΚΚΕ και στη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”. Κάνει αγώ­να για να μην εκφρα­στεί η ισχυ­ρο­ποί­η­σή μας. Όμως ο λαός και η νεο­λαία της Και­σα­ρια­νής έχουν από πρώ­το χέρι εμπει­ρία. Και σε εκεί­νους που ακό­μη το σκέ­φτο­νται τους λέμε: Ψηφί­στε με το μυα­λό σας, αλλά ψηφί­στε και με την καρ­διά σας. Για­τί βαθιά μέσα σας ξέρε­τε: “Κατα­λα­βαι­νό­μα­στε τώρα. Δε χρειά­ζο­νται περισσότερα”».
  • Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε ακό­μα η Άννα Βασι­λά­κη, υπο­ψή­φια περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος στην Αττι­κή, η οποία τόνι­σε ότι πλέ­ον ο λαός της Αττι­κής έχει πεί­ρα, έχει βιώ­σει τα απο­τε­λέ­σμα­τα τόσο της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής όσο και της διοί­κη­σης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περι­φέ­ρεια τα τελευ­ταία χρό­νια. Γι’ αυτό: «Επι­λέ­γου­με και με την ψήφο μας να συμπο­ρευ­τού­με με αυτούς που συγκρού­ο­νται στην πρά­ξη με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, που αγω­νί­ζο­νται για την ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών στρω­μά­των, που δεν είπαν ποτέ ψέμα­τα στο λαό». (Δια­βά­στε ανα­λυ­τι­κά εδώ)

Για να βγει την επό­με­νη μέρα πιο δυνα­τός ο λαός

Μέσα σε δυνα­τά χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και συν­θή­μα­τα ανέ­βη­κε στο βήμα ο δήμαρ­χος και εκ νέου υπο­ψή­φιος, Ηλί­ας Στα­μέ­λος, ο οποί­ος επι­σή­μα­νε ότι τα πέντε αυτά χρό­νια στη διοί­κη­ση του δήμου «δεν ακο­λου­θή­σα­με μια εύκο­λη πορεία. Επι­λέ­ξα­με να βρε­θού­με στην “άλλη όχθη” από το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο που κυριαρ­χεί. Αυτή η πορεία δεν ήταν μονα­χι­κή, δεν ήταν πορεία μόνο της δημο­τι­κής αρχής. Ήταν πορεία όλου του και­σα­ρια­νιώ­τι­κου λαού, των συλ­λο­γι­κών του φορέ­ων, των εργα­ζο­μέ­νων του δήμου. Αυτή η συνά­ντη­ση έδω­σε απο­τε­λέ­σμα­τα, σημεί­ω­σε νίκες, υπο­χρέ­ω­σε τους κυβερ­νώ­ντες σε οπι­σθο­χώ­ρη­ση από αρχι­κές επι­λο­γές».

  • Ανα­φέρ­θη­κε ανα­λυ­τι­κά στις προ­τε­ραιό­τη­τες και τις πρω­το­βου­λί­ες που πήρε η δημο­τι­κή αρχή όλα αυτά τα χρό­νια και στον αντί­κτυ­πο που είχαν αυτές στη ζωή των λαϊ­κών στρω­μά­των της πόλης. «Αυτήν την εμπει­ρία πρέ­πει ο λαός της πόλης μας να την κάνει κρι­τή­ριο μπρο­στά στην κάλ­πη, να την ενι­σχύ­σει», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Ηλ. Στα­μέ­λος, θυμί­ζο­ντας πως τις κατα­κτή­σεις αυτές η αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή τις πέτυ­χε «έχο­ντας απέ­να­ντί μας, από την πρώ­τη στιγ­μή, τα απο­τε­λέ­σμα­τα χρό­νων εφαρ­μο­γής της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής σε δήμους και Περι­φέ­ρειες, που συνε­χί­στη­κε ακά­θε­κτη και μάλι­στα εκσυγ­χρο­νί­στη­κε τα χρό­νια της δια­κυ­βέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ». Ακό­μα, ο δήμαρ­χος ανα­φέρ­θη­κε και στις βασι­κές προ­τε­ραιό­τη­τες και στό­χους της επό­με­νης τετραετίας.
  • Ολο­κλή­ρω­σε την ομι­λία του σημειώ­νο­ντας: «Λίγες ώρες μονά­χα απο­μέ­νουν μέχρι το άνοιγ­μα της κάλ­πης την Κυρια­κή. Λίγες ώρες, αλλά άπει­ρα τα επι­χει­ρή­μα­τα για να υπε­ρα­σπί­σει ο λαός της πόλης μας όσα μαζί κατα­φέ­ρα­με τα προη­γού­με­να χρόνια.
  • Για να δώσει συνέ­χεια στην ίδια ατα­λά­ντευ­τη πορεία, δια­σφα­λί­ζο­ντάς την από την πρώ­τη Κυρια­κή των εκλογών.
  • Για να βγει την επό­με­νη μέρα πιο δυνα­τός ο λαός. Να αφή­σου­με πίσω το δρό­μο των συνε­χών θυσιών για τα κέρ­δη των λίγων.
  • Με πιο πολ­λούς ακό­μα δημάρ­χους της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”, με ακό­μα περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμβούλους»
  • Στο τέλος της συγκέ­ντρω­σης οι υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι ανέ­βη­καν στην εξέ­δρα μέσα σε χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και συνθήματα.

Ψηφοδέλτιο ΛΣ Καισαριανής 201624.05.2019 — Ομι­λία Ηλία Στα­μέ­λου στην Κεντρι­κή Προ­ε­κλο­γι­κή Συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Και­σα­ρια­νής — Πλα­τεία Πανα­γιώ­τη Μακρή

Φίλοι και ΦίλεςΚαι­σα­ρια­νιώ­τες και Και­σα­ρια­νιώ­τισ­σες

Συνε­χί­ζου­με! Βάζου­με μπρο­στά τις ανά­γκες του λαού και συνε­χί­ζου­με στο δρό­μο της πάλης και της ελπίδας!

Η σημε­ρι­νή μεγα­λειώ­δης συγκέ­ντρω­ση, μας γεμί­ζει χαμό­γε­λα, απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, σιγου­ριά για τις δυνα­τό­τη­τες που υπάρ­χουν να κατα­γρα­φεί μια μεγά­λη νίκη του λαού στις κάλ­πες της Κυριακής.

Είναι η συνέ­χεια της μεγά­λης απο­δο­χής του κόσμου στις καθη­με­ρι­νές μας περιο­δεί­ες, στις πολύ μαζι­κές συγκε­ντρώ­σεις στις γει­το­νιές, στις συνα­ντή­σεις με μέλη των ΚΑΠΗ, με εργα­ζό­με­νους, γυναί­κες, γονείς και νεολαίους.

Από­ψε εδώ, στην πλα­τεία που φέρει πλέ­ον το όνο­μα του δημάρ­χου Πανα­γιώ­τη Μακρή, συνα­ντιέ­ται η γενιά της πόλης μας που μεγά­λω­σε με τη ζωντα­νή μνή­μη της επο­ποι­ί­ας της εθνι­κής αντί­στα­σης, που πάλε­ψε σε πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες για να απο­κτή­σει ανθρώ­πι­νο πρό­σω­πο η Και­σα­ρια­νή. Συνα­ντιέ­ται με τους εργα­ζό­με­νους, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τις γυναί­κες και τους νέους των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων που ακο­λού­θη­σαν, … με εκεί­νους που έδω­σαν τις δικές τους μάχες τα χρό­νια που προη­γή­θη­καν για να μην πλη­ρώ­σει ο λαός την κρί­ση, να υπε­ρα­σπί­σου­με κατα­κτή­σεις και δικαιώ­μα­τα από τη λαί­λα­πα των μνη­μο­νί­ων. Συνα­ντιού­νται με τους νεό­τε­ρους που παίρ­νουν σήμε­ρα τη σκυ­τά­λη της πάλης, για ένα μέλ­λον πιο φωτεινό.

Άνθρω­ποι που βρέ­θη­καν δίπλα στο Μανω­λί­δη, στο Μακρή, τον Κατη­μερ­τζή, που εμπι­στεύ­τη­καν σε αυτούς τους αγώ­νες και τις αγω­νί­ες τους, με όσους βρή­καν στή­ριγ­μα αυτά τα χρό­νια στις προ­τε­ραιό­τη­τες και τις πρω­το­βου­λί­ες της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δήμο.

Άνθρω­ποι που προ­έρ­χο­νται και από άλλους πολι­τι­κούς χώρους, αλλά ανα­γνω­ρί­ζουν την τερά­στια προ­σπά­θεια που κατα­βάλ­λα­με στη διοί­κη­ση του Δήμου για τα μικρά και τα μεγά­λα τους προ­βλή­μα­τα, που βλέ­πουν με σεβα­σμό τις θέσεις και τη δρά­ση του ΚΚΕ και των κομ­μου­νι­στών.

Η σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση δίνει μήνυ­μα ότι η Και­σα­ρια­νή θα συνε­χί­σει την ηρω­ι­κή της παρά­δο­ση. Θα συνε­χί­σει να έχει δημο­τι­κή αρχή που θα παλεύ­ει για το δίκιο του λαού, θα μπαί­νει μπρο­στά στις διεκ­δι­κή­σεις για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του.

Από­ψε από δω, απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα στους εργά­τες, στους υπάλ­λη­λους, στους ανέρ­γους, στους ανθρώ­πους του μόχθου, στα νέα παι­διά που για πρώ­τη φορά θα ψηφί­σουν, σε όσους ακό­μα δεν έχουν κατα­στα­λά­ξει αλλά το σκέ­φτο­νται, να φτά­σουν στην κάλ­πη με τα ψηφο­δέλ­τια του αγώ­να, της ελπί­δας και της προοπτικής.

Αυτή η ελπί­δα, αυτή η προ­ο­πτι­κή, έχει όνο­μα και γρά­φε­ται με μεγά­λα γράμ­μα­τα: Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας στις ευρω­ε­κλο­γές. Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές.

post

Φίλοι και Φίλες

Τα 5 αυτά χρό­νια στη διοί­κη­ση του Δήμου Και­σα­ρια­νής, δεν ακο­λου­θή­σα­με μια εύκο­λη πορεία. Επι­λέ­ξα­με να βρε­θού­με στην «άλλη όχθη» από το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο που κυριαρχεί.

Αυτή η πορεία δεν ήταν μονα­χι­κή, δεν ήταν πορεία μόνο της Δημο­τι­κής Αρχής. Ήταν πορεία όλου του Και­σα­ρια­νιώ­τι­κου λαού, των συλ­λο­γι­κών του φορέ­ων, των εργα­ζό­με­νων του Δήμου.

Αυτή η συνά­ντη­ση έδω­σε απο­τε­λέ­σμα­τα, σημεί­ω­σε νίκες, υπο­χρέ­ω­σε τους κυβερ­νώ­ντες σε οπι­σθο­χώ­ρη­ση από αρχι­κές επι­λο­γές.

Τα πέντε αυτά χρό­νια, όπως είχα­με εξαρ­χής δεσμευ­τεί:

  • Βρε­θή­κα­με με τους γονείς, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους μαθη­τές της πόλης μας, τους συλ­λό­γους και την Ένω­ση, στις διεκ­δι­κή­σεις και την πάλη για μόρ­φω­ση, για σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία, που εξα­σφά­λι­σε για πρώ­τη φορά μετά από 20 χρό­νια, την χρη­μα­το­δό­τη­ση για εκτε­τα­μέ­νες παρεμ­βά­σεις συντή­ρη­σης στα σχο­λι­κά κτή­ρια της Καισαριανής.
  • Πορευ­τή­κα­με μαζί με τους ανέρ­γους στη μεγά­λη πορεία από την Πάτρα στην Αθή­να την Άνοι­ξη του 2016 διεκ­δι­κώ­ντας μέτρα προ­στα­σί­ας και ανακούφισης.
  • Στη­ρί­ξα­με τις διεκ­δι­κή­σεις και τη πάλη του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, ενά­ντια σε όλα τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που προ­ω­θή­θη­καν, στο διαρ­κές μνη­μό­νιο, στη φορο­λη­στεία, στις μειώ­σεις των μισθών και των συντάξεων.
  • Στη­ρί­ξα­με με όλες μας στις δυνά­μεις τις αγω­νι­στι­κές διεκ­δι­κή­σεις των εργα­ζό­με­νων του Δήμου για τα εργα­σια­κά τους δικαιώ­μα­τα, για αξιο­πρε­πείς μισθούς και για προ­σλή­ψεις σύμ­φω­να με τις ανά­γκες των υπη­ρε­σιών. Βρε­θή­κα­με μαζί στους δρό­μους με τους συμ­βα­σιού­χους απαι­τώ­ντας μόνι­μη και στα­θε­ρή δουλειά.
  • Ιεραρ­χή­σα­με υψη­λά το ζήτη­μα της προ­στα­σί­ας του Υμητ­τού και του δασι­κού του οικο­συ­στή­μα­τος. Στη­ρί­ξα­με τη λαϊ­κή συμ­με­το­χή και τη δρά­ση της Εθε­λο­ντι­κής Δασο­προ­στα­σί­ας του Δήμου, απέ­να­ντι στα φανε­ρά και αθέ­α­τα συμ­φέ­ρο­ντα που βάζουν στο μάτι τον φυσι­κό μας πλού­το και την κυβερ­νη­τι­κή αδιαφορία.
  • Στη­ρί­ξα­με με συνέ­πεια το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό κίνη­μα, απέ­να­ντι στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς και τις επεμ­βά­σεις στην περιο­χή μας, που γενούν τη σύγ­χρο­νη προ­σφυ­γιά. Τη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας σε αυτούς, με ακέ­ραια την ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Βρε­θή­κα­με μαζί με το λαό της πόλης μας που για δεκα­ε­τί­ες έδω­σε μάχη για να κατο­χυ­ρώ­σει στην πρά­ξη τον χαρα­κτή­ρα και το περιε­χό­με­νο του ιερού χώρου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου και ολο­κλη­ρώ­σα­με αυτόν τον αγώ­να. Πλέ­ον η Σκο­πευ­τι­κή Εται­ρεία απο­τε­λεί παρελ­θόν και το πάρ­κο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου έχει απο­δο­θεί ορι­στι­κά στο λαό και τις ανά­γκες του.
  • Δεν καθί­σα­με με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια, δεν ήμα­σταν παρατηρητές.
  • Δεν είπα­με ότι η υπε­ρά­σπι­ση όλων των παρα­πά­νω δεν είναι στην αρμο­διό­τη­τά μας.
  • Ότι εμείς είμα­στε τάχα μόνο για τα τοπι­κά προ­βλή­μα­τα και ότι δεν έχου­με θέση να ασχο­λού­μα­στε με τα γενι­κά, όπως μας εγκα­λού­σαν όλη την προη­γού­με­νη περί­ο­δο, αλλά και τώρα μπρο­στά στις εκλο­γές, διά­φο­ροι άσπον­δοι φίλοι του λαού.
  • Ό, τι αφο­ρά τη ζωή των λαϊ­κών στρω­μά­των μας αφορά.
  • Με αυτήν την αρχή πορευ­τή­κα­με κι εμείς και οι άλλοι δήμαρ­χοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Πάτρα, το Χαϊ­δά­ρι, την Πετρού­πο­λη, την Ικα­ρία.
  • Αυτή η αρχή είναι που έκα­νε τη διαφορά.
  • Απο­τέ­λε­σε παρά­δειγ­μα πανελ­λα­δι­κά για το τι σημαί­νει λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, της κυβέρ­νη­σης και των Περι­φε­ρειών. Έδω­σε θάρ­ρος και ελπί­δα στο λαό.
  • Αυτή την πορεία καλού­με να υπε­ρα­σπί­σει ο λαός της πόλης μας, εκλέ­γο­ντας ξανά «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στη διοί­κη­ση του Δήμου Και­σα­ρια­νής.

Φίλοι και φίλες, Και­σα­ρια­νιώ­τες και Καισαριανιώτισσες,

Εμείς όταν μιλά­με για πόλη, μιλά­με για τους ανθρώ­πους της, αυτούς που τη χτί­ζουν, βλέ­που­με τις ανά­γκες τους στη ζωή, την κατοι­κία, την εργα­σία την κοινωνία.

Θεω­ρού­με όμορ­φη πόλη την πόλη που δεν έχει ανέρ­γους, φτώ­χεια, νεο­λαία με αδιέ­ξο­δα, παι­διά σε εξάρτηση.

Με αυτό το κρι­τή­ριο θέσα­με προ­τε­ραιό­τη­τες και πήρα­με πρω­το­βου­λί­ες τα 5 αυτά χρό­νια. Ξεδι­πλώ­σα­με σχέ­διο διεκ­δί­κη­σης κόντρα στον αντι­δρα­στι­κό ρόλο που καλεί­ται να παί­ξει η τοπι­κή διοί­κη­σης στις σημε­ρι­νές συνθήκες.

Αυτήν την εμπει­ρία πρέ­πει ο λαός της πόλης μας να την κάνει κρι­τή­ριο μπρο­στά στις κάλ­πη, να την ενι­σχύ­σει. Μπρο­στά στην κάλπη:

  • Οι νέοι γονείς, τα νέα ζευ­γά­ρια, γνω­ρί­ζουν ότι δίπλα στα μεγά­λα καθη­με­ρι­νά τους προ­βλή­μα­τα, στην Και­σα­ρια­νή δεν αγω­νιούν αν το παι­δί τους θα βρει μια θέση στους δημό­σιους παι­δι­κούς σταθ­μούς. Η πρό­σβα­ση όλων είναι εξα­σφα­λι­σμέ­νη, χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις, με το απα­ραί­τη­το εκπαι­δευ­τι­κό και βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό και με σύγ­χρο­νες υπο­δο­μές που ολο­κλη­ρώ­σα­με στη θητεία μας, με την κατα­σκευή του νέου Βιο­κλι­μα­τι­κού Παι­δι­κού Σταθ­μού και τη νέα πτέ­ρυ­γα στον Β’ Βρε­φο­νη­πια­κό Σταθ­μό. Ότι καταρ­γή­θη­καν τα τρο­φεία σε οικο­γέ­νειες με εισό­δη­μα μέχρι 25.000 ευρώ.
  • Οι οικο­γέ­νειες των τρί­τε­κνων, των πολύ­τε­κνων των ΑΜΕΑ, οι μονο­γο­νεϊ­κές οικο­γέ­νειες και οι μακρο­χρό­νια άνερ­γοι γνω­ρί­ζουν ότι έχουν απαλ­λα­χθεί από δημο­τι­κά τέλη, ανα­κου­φί­ζο­ντάς τους από τη φορο­λη­στεία και την επί­θε­ση που έχουν εξα­πο­λύ­σει ενα­ντί­ον τους οι κυβερ­νή­σεις και οι «θεσμοί».
  • Οι εργα­ζό­με­νοι, οι φτω­χοί αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και συντα­ξιού­χοι, που πνί­γο­νται από τα χρέη, ξέρουν ότι κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός κατοι­κί­ας, καμία δέσμευ­ση λογα­ρια­σμού δεν προ­χώ­ρη­σε για οφει­λές προς το Δήμο Και­σα­ρια­νής, κόντρα στις απει­λές της κυβέρ­νη­σης και στην πρα­κτι­κή της πλειο­ψη­φί­ας των Δημάρ­χων, που στέλ­νουν χιλιά­δες τέτοια «μπι­λιε­τά­κια» για οφει­λές 300 και 500 ευρώ.
  • Οι συμπο­λί­τες μας που χτυ­πή­θη­καν περισ­σό­τε­ρο από την κρί­ση γνω­ρί­ζουν ότι μπο­ρούν να βρουν στή­ριγ­μα στις κοι­νω­νι­κές δομές του Δήμου και τους εργα­ζό­με­νούς του. Ότι από την πρώ­τη μέρα που ανα­λά­βα­με «πετά­ξα­με έξω» τη ΜΚΟ που εκμε­ταλ­λεύ­ο­νταν τα προ­γράμ­μα­τα φτώ­χιας και ανα­βαθ­μί­σα­με τις υπη­ρε­σί­ες, όπου δυστυ­χώς απευ­θύ­νο­νται πλέ­ον εκα­το­ντά­δες συνάν­θρω­ποι μας. Πάνω από 70 οικο­γέ­νειες της πόλης μας στη­ρί­ζο­νται στην προ­σπά­θεια να μορ­φώ­σουν τα παι­διά τους, με τη λει­τουρ­γία του Λαϊ­κού Φροντιστηρίου.
  • Η νεο­λαία, οι εκπαι­δευ­τι­κοί και οι νέοι γονείς που βλέ­πουν με ανη­συ­χία την εξά­πλω­ση της ναρ­κω­κουλ­τού­ρας και των εξαρ­τή­σε­ων, την προ­σπά­θεια της ΕΕ και της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ να απε­νε­χο­ποι­ή­σει τη χρή­ση, ξέρουν ότι στην Και­σα­ρια­νή ανοί­ξα­με πόλε­μο με αυτά, υλο­ποιώ­ντας ένα πρω­τό­τυ­πο πανελ­λα­δι­κά πρό­γραμ­μα σε συνερ­γα­σία με το ΚΕΘΕΑ, που θα υλο­ποιεί­ται για τα επό­με­να δυο χρό­νια και που αγκα­λιά­στη­κε από όλους τους φορείς τις πόλης μας, τα γυμνά­σια και τα λύκεια.
  • Οι εργα­ζό­με­νοι του Δήμου είδαν από κοντά την κοπια­στι­κή προ­σπά­θειά μας να υπε­ρα­σπί­σου­με και να ανα­βαθ­μί­σου­με το δημό­σιο χαρα­κτή­ρα των υπη­ρε­σιών του, ενά­ντια στη μεθο­δευ­μέ­νη απα­ξί­ω­ση που προ­ω­θεί η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή για να στρω­θεί ευκο­λό­τε­ρα ο δρό­μος των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης. Ότι στη­ρι­χτή­κα­με στις γνώ­σεις και τις ικα­νό­τη­τές τους και τα απο­τε­λέ­σμα­τα αυτής της συνερ­γα­σί­ας στην πόλη, δικαιώ­νουν αυτή την εμπιστοσύνη.
  • Εκα­το­ντά­δες νέοι και ενή­λι­κες γνω­ρί­ζουν ότι μπο­ρούν να βρουν διέ­ξο­δο στον πολι­τι­σμό στη δωρε­άν λει­τουρ­γία του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου του Δήμου. Χιλιά­δες φίλοι του θεά­τρου και του κινη­μα­το­γρά­φου απο­λαμ­βά­νουν κάθε χρό­νο τα θεα­τρι­κά φεστι­βάλ του Δήμου και τη δωρε­άν λει­τουρ­γία του καλο­και­ρι­νού κινη­μα­το­γρά­φου ΑΙΟΛΙΑ.
  • Τα ερα­σι­τε­χνι­κά αθλη­τι­κά σωμα­τεία, γνω­ρί­ζουν ότι έχουν δωρε­άν πρό­σβα­ση στις δημο­τι­κές υπο­δο­μές, ότι δίνου­με μάχη για να τις συντη­ρή­σου­με και ότι εξα­σφα­λί­σα­με χρη­μα­το­δό­τη­ση για σοβα­ρές παρεμ­βά­σεις στα ανοι­χτά γήπε­δα, στο κλει­στό γήπε­δο μπά­σκετ «μελισ­σι­νος» και στο δημο­τι­κό γήπε­δο ποδο­σφαί­ρου «μ.κρητικοπουλος».
  • Εκα­το­ντά­δες λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, νέα παι­διά ενή­λι­κες και η τρί­τη ηλι­κία απέ­κτη­σαν δυνα­τό­τη­τα να αθλη­θούν στα προ­γράμ­μα­τα αθλη­τι­σμού του Δήμου.
  • Ο λαός της πόλης μας, που έχει κάθε δικαί­ω­μα να ζει σε μια συνοι­κία που του προ­σφέ­ρει ποιό­τη­τα στη ζωή, γνω­ρί­ζει ότι με σχέ­διο και διεκ­δί­κη­ση εξα­σφα­λί­σα­με τα χρό­νια αυτά έργα υπο­δο­μής και όχι «βιτρί­νας» για την πόλη ύψους 10 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ, όπως είναι:
  • Η ολο­κλή­ρω­ση του δικτύ­ου απο­χέ­τευ­σης, με την εγκα­τά­στα­ση νέων αγω­γών στο 40% της πόλης (προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 3.200.000€), χωρίς να χρε­ω­θούν ούτε ευρώ οι κάτοικοι.
  • Η ανα­κα­τα­σκευή του συνό­λου των παι­δι­κών χαρών του Δήμου, που θα ολο­κλη­ρω­θεί μέσα στο έτος με τις παι­δι­κές χαρές στην Αμα­σεί­ας, τη Φιλα­δελ­φί­ας, τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, η ασφαλ­τό­στρω­ση μέσα σε 3 χρό­νια 38.000τμ δρό­μων της πόλης, αντι­με­τω­πί­ζο­ντας τις πρώ­τες αυξη­μέ­νες ανά­γκες στη συντή­ρη­ση του οδι­κού δικτύ­ου, με τη Β’ φάση να ξεκι­νά­ει τις επό­με­νες ημέρες,
  • Η αντι­κα­τά­στα­ση του συνό­λου του οδο­φω­τι­σμού με σύγ­χρο­να σώμα­τα LED, που είναι στη φάση της δημοπράτησης,
  • Η κατα­σκευή του Κέντρου Ημε­ρή­σιας Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων που ξεκι­νά­ει μέσα στο έτος (προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 2.000.000€),
  • Η ανα­νέ­ω­ση του στό­λου οχη­μά­των και του μηχα­νο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού της υπη­ρε­σί­ας καθα­ριό­τη­τας του Δήμου, που βελ­τιώ­νει τις δυνα­τό­τη­τες απο­κο­μι­δής και την ασφά­λεια του εργα­ζό­με­νου προσωπικού,
  • Η ανά­πλα­ση του πρα­σί­νου και το «Πάρ­κο Σκύ­λων» στο Σκο­πευ­τή­ριο και άλλες πολ­λές μικρό­τε­ρες παρεμβάσεις…
  •  Τέλος, αλλά όχι τελευ­ταίο σε σημα­σία, οι από­γο­νοι των αγω­νι­στών της εθνι­κής αντί­στα­σης, όλοι οι τίμιοι άνθρω­ποι που συνε­χί­ζουν να εμπνέ­ο­νται από την παρά­δο­ση και το συμ­βο­λι­σμό της πόλης μας, μπο­ρούν να είναι περή­φα­νοι διό­τι στις 9 Μάη του 2016 εγκαι­νιά­σα­με το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης. Από την ημέ­ρα εκεί­νη το Σκο­πευ­τή­ριο της Και­σα­ρια­νής έχουν επι­σκε­φτεί πάνω από 35.000 επι­σκέ­πτες. Στην πλειο­ψη­φία τους μαθητές.

Με τα παρα­πά­νω απο­δει­κνύ­ε­ται στην πρά­ξη πως μια δημο­τι­κή αρχή που διεκ­δι­κεί με κρι­τή­ριο της ανά­γκες του λαού, μπο­ρεί να έχει κατα­κτή­σεις, να ανα­γνω­ρί­ζει και να αντα­πο­κρί­νε­ται στις λαϊ­κές προτεραιότητες.

Αυτά όλα τα πετύ­χα­με έχο­ντας απέ­να­ντί μας, από την πρώ­τη στιγ­μή, τα απο­τε­λέ­σμα­τα χρό­νων εφαρ­μο­γής της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής σε δήμους και περι­φέ­ρειες, που συνε­χί­στη­κε ακά­θε­κτη και μάλι­στα εκσυγ­χρο­νί­στη­κε τα χρό­νια της δια­κυ­βέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση έφτα­σε στα χαμη­λό­τε­ρα επί­πε­δα όλων των επο­χών. Μειώ­θη­κε από το 2009 έως σήμε­ρα κατά περί­που 60%. Μόνο τα τελευ­ταία τέσ­σε­ρα χρό­νια οι νέες έμμε­σες μειώ­σεις στε­ρούν ετή­σια από το δήμο Και­σα­ρια­νής τα έσο­δα ενός ολό­κλη­ρου μήνα. Από πέρ­σι δε, ανα­δρο­μι­κά κιό­λας, ο ΕΣΔΝΑ, με πρό­ε­δρο την  κα Δού­ρου του ΣΥΡΙΖΑ, προ­χώ­ρη­σε σε αύξη­ση της τιμής εισερ­χό­με­νων στο ΧΥΤΑ της Φυλής, ένας ετή­σιος μπο­να­μάς για το Δήμο μας περί­που 70.000€, που βέβαια αρνη­θή­κα­με να το μετα­κυ­λή­σου­με στους δημό­τες, που οφεί­λε­ται στην έλλει­ψη σχε­δί­ου δια­χεί­ρι­σης για τα απορ­ρίμ­μα­τα της Αττι­κής, και στο πάγω­μα των σχε­τι­κών προ­γραμ­μά­των, με ακέ­ρια την ευθύ­νη της Κυβέρ­νη­σης και της Περι­φέ­ρειας, με Περι­φε­ρειάρ­χη βέβαια … την κα Δούρου.
  • Τα κον­δύ­λια για το Πρό­γραμ­μα Δημό­σιων Επεν­δύ­σε­ων, που αφο­ρούν τη συντή­ρη­ση και ανα­νέ­ω­ση των δημο­τι­κών υπο­δο­μών βρί­σκο­νται σε εξευ­τε­λι­στι­κά επί­πε­δα, στο ‑80% από το 2009.
  • Το προ­σω­πι­κό του Δήμου από το 2010 έως σήμε­ρα μειώ­θη­κε κατά περί­που 40%, λόγω της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων. Τη δου­λειά που έκα­ναν δέκα καλού­νται σήμε­ρα να βγά­λουν πέρα έξι.

Δίπλα σε αυτά, ανα­λαμ­βά­νο­ντας τη διοί­κη­ση του δήμου βρε­θή­κα­με αντι­μέ­τω­ποι με τα απο­τε­λέ­σμα­τα πολι­τι­κών επι­λο­γών και της δια­χεί­ρι­σης προη­γού­με­νων δημο­τι­κών αρχών στη διοί­κη­ση του δήμου.

Το 2015 τα χρέη του ξεπερ­νού­σαν τα 6εκ€-περίπου ένας ετή­σιος προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός. Τα δάνεια ήταν 3,7εκ€, οι οφει­λές σε προ­μη­θευ­τές πάνω από 560χιλ€. Στους παι­δι­κούς σταθ­μούς χρέη 600χιλ€ σε προ­μη­θευ­τές, ασφα­λι­στι­κά ταμεία, και μισθούς εργα­ζο­μέ­νων. Οι σχο­λι­κές επι­τρο­πές οφει­λή προς την ΕΥΔΑΠ 325χιλ€. Στα κυλι­κεία του Δήμου (ΚΕΔΗΚ), πάνω από 800χιλ€, για μισθούς εργα­ζο­μέ­νων, ασφα­λι­στι­κά ταμεία και προμηθευτές.

Με τερά­στια προ­σπά­θεια νοι­κο­κυ­ρέ­μα­τος απαλ­λά­ξα­με το Δήμο από αυτά τα βαρί­δια, χωρίς να βάλου­με το χέρι στην τσέ­πη του λαού της πόλης και δημιουρ­γώ­ντας δυνα­τό­τη­τες για τη στή­ρι­ξη των ανα­γκών του. Απο­πλη­ρώ­θη­καν το σύνο­λο των οφει­λών σε εργα­ζό­με­νους και προ­μη­θευ­τές. Οι Παι­δι­κοί Σταθ­μοί και οι Σχο­λι­κές Επι­τρο­πές προ­χω­ρά­νε με μηδε­νι­κά χρέη. Μένει μόνο ο βρα­χνάς των δανεί­ων που απο­μειώ­νο­νται κανο­νι­κά, αλλά θα στε­ρούν κάθε χρό­νο μέχρι το 2023, 600.000€ που θα μπο­ρού­σαν με άλλες συν­θή­κες να κατευ­θύ­νο­νται σε άλλες δράσεις.

Η προ­σπά­θεια που κατα­βά­λα­με βρί­σκει την πλα­τιά ανα­γνώ­ρι­ση του κόσμου, που βλέ­πει σε εμάς τη δύνα­μη που στά­θη­κε στο πλευ­ρό του όλα αυτά τα χρό­νια. Που δεν τον κορόι­δε­ψε. Δεν του έτα­ξε παρα­δεί­σους και ότι όλα τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τά του θα λυθούν μαγικά.

Αλλά στά­θη­κε απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και δεν υπο­τί­μη­σε το παρα­μι­κρό που αφο­ρά την καθη­με­ρι­νή ζωή και τα δικαιώ­μα­τά του.

Που προ­σπά­θη­σε με επι­μο­νή να έρθει σε επα­φή μαζί του, να τον ενη­με­ρώ­σει με κάθε αφορ­μή, να ακού­σει τις προ­τά­σεις του στις συγκε­ντρώ­σεις απο­λο­γι­σμού της δημο­τι­κής αρχής, τις συνε­λεύ­σεις των κατοί­κων στις γει­το­νιές, τις συνα­ντή­σεις με γονείς των παι­δι­κών σταθ­μών, τα μέλη των ΚΑΠΗ κα.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕΦίλοι και Φίλες — Και­σα­ρια­νιώ­τες και Καισαριανιώτισσες

Αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες, όλοι οι μηχα­νι­σμοί του συστή­μα­τος, δου­λεύ­ουν κυριο­λε­κτι­κά στο φουλ, για να εντεί­νουν τα διλήμ­μα­τα και τους εκβια­σμούς, να εγκλω­βί­σουν ξανά το λαό στην ίδια αδιέ­ξο­δη λογι­κή: Να επι­λέ­γει ανά­με­σα σε δύο ή περισ­σό­τε­ρα κακά αυτό που φαντά­ζει κάπως …πιο ανε­κτό,  ανά­λο­γα με τα κρι­τή­ρια του καθενός.

Στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές περισ­σεύ­ουν τα εύκο­λα και μεγά­λα λόγια, η αγά­πη για την πόλη και για την καθη­με­ρι­νό­τη­τα του πολί­τη. Φοριού­νται πολύ … οι «ανε­ξάρ­τη­τοι» τα ικα­νά πρό­σω­πα και τα «τοπι­κά κριτήρια».

Χιλιο­παιγ­μέ­νο έργο, από το οποίο λεί­πει η μεγά­λη εικό­να! Τα μεγά­λα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα και οι αιτί­ες τους.

Αυτό το έργο λοι­πόν, πρέ­πει να κατέ­βει μια ώρα αρχύ­τε­ρα και στη θέση των σημε­ρι­νών του πρω­τα­γω­νι­στών να ανέ­βει ο λαός και οι ανά­γκες του.

Το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα μπρο­στά στις δημο­τι­κές εκλο­γές είναι ένα:

Δήμαρ­χος και διοί­κη­ση αρω­γός στους αγώ­νες και τις αγω­νί­ες του λαού ή υπη­ρέ­της της αντι­λαϊ­κής πολιτικής;

Σε αυτό το δίλημ­μα ο λαός έχει μια σίγου­ρη απά­ντη­ση και μια επι­λο­γή που είναι στο δικό του χέρι!

Ψήφο στη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, που επι­στρέ­φει ανό­θευ­τη σε αυτόν και το κίνη­μά του! Γίνε­ται δύνα­μη του!

Δεν γίνε­ται κάτι άλλο μετά τις εκλο­γές. Δεν μπαί­νει στο φανε­ρό και αθέ­α­το αλι­σβε­ρί­σι για καρέ­κλες και προ­σω­πι­κές φιλοδοξίες.

Φίλοι και Φίλες — Και­σα­ρια­νιώ­τες και Καισαριανιώτισσες

Εμείς ποτέ δεν κρύ­ψα­με από το λαό το ποιοι είμα­στε και τις ιδέ­ες μας. Δεν έχου­με εξάλ­λου κανέ­να λόγο για να το κάνουμε.

Το κόμ­μα που στη­ρί­ζει τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», το ΚΚΕ, το κόμ­μα που ανή­κω, μια εντο­λή μας δίνει: να είμα­στε δίπλα στο λαό, να αγω­νι­ζό­μα­στε με ότι δυνά­μεις δια­θέ­του­με για το σήμε­ρα και για το αύριο. Να μην υπο­τι­μή­σου­με τίπο­τα που αφο­ρά τις ανά­γκες του.

Αυτή είναι η μονα­δι­κή μας δέσμευ­ση. Οι Και­σα­ρια­νιώ­τες έχουν πολ­λές απο­δεί­ξεις για αυτό. Γνω­ρί­ζουν καλά ότι στην θητεία μας δεν ξεχω­ρί­σα­με το λαό της πόλης από το κόμ­μα που ψήφι­σε στις εκλο­γές, από το εάν συμ­φω­νεί ή όχι σε όλα μαζί μας.

Ήμα­σταν δημο­τι­κή αρχή όλων των Καισαριανιωτών.

Όλοι αυτοί που και στην πόλη μας εμφα­νί­ζο­νται ως ανε­ξάρ­τη­τοι προ­σπα­θούν να κοροϊ­δέ­ψουν. Επε­δί­ω­ξαν να πάρουν την στή­ρι­ξη αυτών που υλο­ποί­η­σαν τα μνη­μό­νια, τα αντι­λαϊ­κά μέτρα, τη φορο­λη­στεία του λαού, την αρπα­γή όλων όσων με κόπους και αγώ­νες είχε κατα­κτή­σει. Οι ίδιοι έχουν δια­δρο­μή σε αυτά τα κόμ­μα­τα, είναι μέλη τους αυτοί και υπο­ψή­φιοι τους.

Η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημο­κρα­τία, το ΠΟΤΑΜΙ, τους στη­ρί­ζουν για­τί ξέρουν ότι δεν θα βάλουν εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή τους πολιτική.

  • Η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη «Συνερ­γα­σία Πολι­τών» αυτή την πολι­τι­κή τη στή­ρι­ξε με νύχια και με δόντια όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια. Γι’ αυτό και αρνή­θη­κε να κατα­δι­κά­σει τα μνη­μό­νια, τους πλει­στη­ρια­σμούς, την παρα­χώ­ρη­ση δημο­τι­κών χώρων στο Υπερ­τα­μείο, το νόμο για τη δημιουρ­γία χώρων Επο­πτευό­με­νης Χρή­σης ναρ­κω­τι­κών κ.α.
  • Από το βήμα αυτό, μόλις εχθές, η κα Παρα­γιού αισθάν­θη­κε την ανά­γκη να μας εγκα­λέ­σει, για­τί “τολ­μά­με” να ξεσκε­πά­ζου­με τη Κυβέρ­νη­ση της, που ψήφι­σε τα μνη­μό­νια, ένα τσου­βά­λι αντι­λαϊ­κά μέτρα, κατήρ­γη­σε το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, έγι­νε ντί­λερ του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού στην περιο­χή … και θέλει σήμε­ρα να εμφα­νί­ζε­ται και ως …“προ­ο­δευ­τι­κή δύναμη”!
  • Την πεί­ρα­ξε πολύ που τους χαλά­σα­με τη γιορ­τή! που είχαν ετοι­μά­σει για να εξι­λε­ώ­σουν την αντι­λαϊ­κή τους πολι­τι­κή το Σεπτέμ­βρη του 2016 με αφορ­μή την παρα­χώ­ρη­ση του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, στη πλά­τη της θυσί­ας των εκτε­λε­σμέ­νων και των αγώ­νων του λαού μας που ακολούθησαν.
  • Ο κύριος Βοσκό­που­λος ξεκα­θα­ρί­ζει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα αντι­πο­λι­τευ­τεί καμία κυβέρ­νη­ση, για­τί και αυτός είναι απο­φα­σι­σμέ­νος να υπο­τα­χθεί στην πολι­τι­κή τους. Έχει εξάλ­λου και πολ­λά αυτιά να ικα­νο­ποι­ή­σει, έχο­ντας “το χρί­σμα” από το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα στε­λέ­χη του παλιού δικομ­μα­τι­σμού που τον στηρίζουν.
  • Δια­πρέ­πει αυτό το διά­στη­μα στη χυδαιό­τη­τα, τη παρα­ποί­η­ση και τις προ­σω­πι­κές επι­θέ­σεις. Για να βρει στή­ριγ­μα στις συκο­φα­ντί­ες του, φτά­νει στο σημείο να δανεί­ζε­ται επι­χει­ρή­μα­τα από φασι­στι­κά-χρυ­σαυ­γή­τι­κα σαϊτς, βάζο­ντας από την “πίσω πόρ­τα” –εδώ στην Και­σα­ρια­νή- τον αντικομουνισμό…

Αυτό το δρό­μο τον ακο­λου­θούν όσοι δεν έχουν πραγ­μα­τι­κά να επι­δεί­ξουν τίπο­τα για το τι προ­σέ­φε­ραν στην πόλη μας, το τι θα προ­σφέ­ρουν. Δεί­χνουν το μπόι τους!

  • Η κυρία Γρα­φί­δου δεν πιστεύ­ει στους αγώ­νες και τα απο­τε­λέ­σμα­τά τους μιλώ­ντας ειρω­νι­κά ότι δεν είναι ο Δήμος «ντου­ντού­κα διαμαρτυρίας».
  • Θέλει να εμφα­νί­ζε­ται ως νέο πρό­σω­πο στα κοι­νά της πόλη μας, κι ας έχει δοκι­μα­στεί αυτή και οι θέσεις της στη διοί­κη­ση του Δήμου τα προη­γού­με­να χρόνια.

Τακτι­κή και των τριών τους, να προ­σπα­θούν προ­ε­κλο­γι­κά να «εξα­φα­νί­σουν» την τερά­στια προ­σπά­θεια που κάνα­με αυτά τα χρόνια.

Κι όμως, όλοι τους γεμί­ζουν τα προ­γράμ­μα­τά τους με έργα που έχου­με εξα­σφα­λί­σει και ήδη έχουν δρο­μο­λο­γη­θεί, όπως:

  • η μελέ­τη συνο­λι­κής ανα­βάθ­μι­σης του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, που δια­μορ­φώ­νει Κέντρο Μου­σι­κής Εκπαί­δευ­σης στο ιστο­ρι­κό Κέντρο Χάρα­μα, ανοι­χτό θέα­τρο και χώρο βιβλιο­θή­κης, ανοι­χτά γυμνα­στή­ρια και στίβο,
  • η αλλα­γή του οδοφωτισμού,
  • το σχέ­διο για τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των κ.ά.

Μάλι­στα ως δικές τους τάχα προτάσεις!

Λίγη σεμνό­τη­τα δε βλάπτει!

Η κα Παρα­γιού πασχί­ζει δε να παρου­σιά­σει την Περι­φέ­ρεια ως ευερ­γέ­τη της πόλης. Κι ας είναι η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για τη στά­ση που αυτή κρά­τη­σε απέ­να­ντι στο Δήμο αμείλικτη.

Τίπο­τα δεν μας χαρί­στη­κε. Ο λαός δεν είναι επαί­της. Δεν θα λέει ευχα­ρι­στώ, για όλα όσα έχει πλη­ρώ­σει πανά­κρι­βα και δικαιούται.

Πέντε χρό­νια τώρα στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο δεν έκα­ναν καμία πρό­τα­ση. Τώρα ξαφ­νι­κά όλοι τους ανα­κά­λυ­ψαν τα προ­βλή­μα­τα και έχουν έτοι­μες λύσεις για όλα! Μελε­τη­μέ­νες μάλι­στα και κοστολογημένες…

Πίσω από τις επι­κοι­νω­νια­κές εκφρά­σεις και τις προ­τά­σεις και των τριών, που θα τις βρεί­τε καρ­μπόν σε όλα τα παρό­μοια προ­γράμ­μα­τα από άκρη σ’ άκρη της χώρας, που τα στή­νουν διά­φο­ροι πλη­ρω­μέ­νοι συμ­βου­λά­το­ρες, θα δεί­τε τις γνω­στές αντι­λαϊ­κές προ­τά­σεις ως «λύσεις».

Αντί για διεκ­δί­κη­ση χρη­μα­το­δό­τη­σης από το κρά­τος προ­τεί­νουν το τοπι­κό χαρά­τσω­μα των δημο­τών (η κα Γρα­φί­δου θέλει τον ΕΝΦΙΑ στο Δήμο, ο κος Βοσκό­που­λος θα κάνει λέει εκπτώ­σεις στους δημό­τες για τις υπη­ρε­σί­ες που σήμε­ρα έχει δωρε­άν). Αντί για διεκ­δί­κη­ση μόνι­μου προ­σω­πι­κού προ­τεί­νουν τις αντερ­γα­τι­κές ΚΟΙΝΣΕΠ και ΚΑλΟ. Αντί για προ­ά­σπι­ση της δημό­σιας περιου­σί­ας και των δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών προ­τεί­νουν ΣΔΙΤ, ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, ξεπού­λη­μα χώρων που κατα­κτή­θη­καν με αγώ­νες δεκα­ε­τιών, κατο­νο­μά­ζο­ντας ανοι­χτά τα «Ξύλι­να», τον Υμητ­τό και την«Καλοπούλα», εκτά­σεις μέσα στο Σκοπευτήριο.

Κοι­νός τόπος όλων είναι ότι ξεπερ­νούν «μαγι­κά» όλες τις δυσκο­λί­ες που βάζει το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας των δήμων.

Αντ’ αυτού παπα­γα­λί­ζουν σε όλες τις δια­φο­ρε­τι­κές εκδο­χές τη λεγό­με­νη «Τοπι­κή Ανά­πτυ­ξη», την «Οικο­νο­μι­κή Αυτο­τέ­λεια», τάζουν «τοπι­κές μπίζ­νες» και «επεν­δύ­σεις» που θα λύσουν τάχα όλα τα προ­βλή­μα­τα, … Brand name, μικτές επι­χει­ρή­σεις, οικο­του­ρι­σμό κα …

Τίπο­τα καλό δεν έχουν να περι­μέ­νουν από αυτή την “ανά­πτυ­ξη” που είναι υπο­ταγ­μέ­νη στις απαι­τή­σεις της κερ­δο­φο­ρί­ας και της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας των επί­δο­ξων επεν­δυ­τών, οι εργα­ζό­με­νοι της πόλης μας, οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και κατα­στη­μα­τάρ­χες, η νέα γενιά.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τά της τα έχου­με δει εξάλ­λου δια­χρο­νι­κά. Για αυτή την ανά­πτυ­ξη δόθη­καν κυριο­λε­κτι­κά τα πάντα τις δεκα­ε­τί­ες που προη­γή­θη­καν. Η ίδια αυτή ανά­πτυ­ξη στη μετα­μνη­μο­νια­κή επο­χή απαι­τεί νέες θυσί­ες και επι­στρέ­φει ψίχου­λα, χτί­ζε­ται πάνω στη φτώ­χια την ανερ­γία, τους ελά­χι­στους μισθούς και τις κατώ­τα­τες συντάξεις.

Στις 26 Μάη να γεμί­σουν οι κάλ­πες με κόκ­κι­να γαρί­φα­λα. Αυτή θα είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση που μπο­ρεί να τους δώσει ο λαός της πόλης μας. 

Φίλοι και φίλες, Και­σα­ρια­νιώ­τες και Καισαριανιώτισσες,

Στα 5 αυτά χρό­νια απο­κτή­σα­με πολύ μεγα­λύ­τε­ρη εμπει­ρία. Σήμε­ρα έχου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ρα εφό­δια, για να στη­ρί­ξου­με την πάλη και να κινη­το­ποι­ή­σου­με το λαό για τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που αφο­ρούν τους δήμους και συνο­λι­κά την κοι­νω­νία. Εκεί θα στρέ­ψου­με με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη επι­μο­νή όλες μας τις δυνά­μεις, από την επό­με­νη των εκλογών.

Ταυ­τό­χρο­να δημιουρ­γή­σα­με με τερά­στιο κόπο και προ­σπά­θεια μια δια­φο­ρε­τι­κή εικό­να στο Δήμο Και­σα­ρια­νής. Δυνα­τό­τη­τες για να στη­ρι­χτούν οι ανά­γκες του λαού της πόλης πιο απο­φα­σι­στι­κά και εξα­σφα­λι­σμέ­να έργα που θα υλο­ποιού­νται για τα επό­με­να δύο χρό­νια, όπως η αντι­κα­τά­στα­ση του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού, η κατα­σκευή του Κέντρου Ημε­ρή­σιας Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων, η ανα­κα­τα­σκευή των ανοι­χτών αθλη­τι­κών χώρων, αντι­πλημ­μυ­ρι­κό έργο στη Θεο­λό­γου, νέες ασφαλ­το­στρώ­σεις κ.ά.

Για την επό­με­νη τετρα­ε­τία, θέτου­με σαν βασι­κές μας προ­τε­ραιό­τη­τες και στό­χους πάλης:

  • Την αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης που θα καλύ­πτει το σύνο­λο των ανα­γκών των δήμων. Τη μεί­ω­ση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών και την ουσια­στι­κή ελά­φρυν­ση για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και τα μικρομάγαζα.
  • Διεκ­δι­κού­με την κάλυ­ψη των μεγά­λων ελλεί­ψε­ων σε όλους τους τομείς του Δήμου με μόνι­μο προσωπικό.
  • Καμία παρα­χώ­ρη­ση ή εκχώ­ρη­ση υπη­ρε­σιών και αρμο­διο­τή­των σε ιδιώ­τες, ΜΚΟ, συμπρά­ξεις.
  • Διεκ­δι­κού­με τη χρη­μα­το­δό­τη­ση του τοπι­κού σχε­δί­ου δια­χεί­ρι­σης του Δήμου, για την ενί­σχυ­ση της δια­λο­γής στην πηγή και την προ­μή­θεια μηχα­νη­μά­των και εξο­πλι­σμού. Καμία χωρο­θέ­τη­ση εγκα­τα­στά­σε­ων στον Υμηττό.
  • Συνο­λι­κή λύση του κυκλο­φο­ρια­κού / συγκοι­νω­νια­κού προ­βλή­μα­τος, σε συν­δυα­σμό με τη διέ­λευ­ση του ΜΕΤΡΟ από­την πόλη μας, με σεβα­σμό στην προ­στα­σία του περιβάλλοντος.
  • Δεν θα επι­τρέ­ψου­με την εκποί­η­ση ή την εκχώ­ρη­ση ελεύ­θε­ρων δημό­σιων χώρων στο Υπερ­τα­μείο ή για δήθεν «αξιο­ποί­η­σής» τους. Θα βρε­θού­με απέ­να­ντι στα παλιά και νέα συμ­φέ­ρο­ντα που ορέ­γο­νται τον ορει­νό όγκο του Υμητ­τού και απο­τε­λούν κάθε χρό­νο το εύφλε­κτο υλι­κό για τις δασι­κές του εκτάσεις.
  • Δυνα­μώ­νου­με το μέτω­πο ενά­ντια στα ναρ­κω­τι­κά και τις εξαρτήσεις.
  • Συνε­χί­ζου­με να διεκ­δι­κή­σου­με έργα και υπο­δο­μές που έχει πραγ­μα­τι­κά ανά­γκη ο λαός και βελ­τιώ­νουν την καθη­με­ρι­νό­τη­τα του.
  • Τη χρη­μα­το­δό­τη­ση της ανα­βάθ­μι­σης του πάρ­κου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, σύμ­φω­να με την μελέ­τη που συντάσσεται.
  • Διεύ­ρυν­ση των σχο­λι­κών υπο­δο­μών. Διεκ­δί­κη­ση της έκτα­σης και απαί­τη­ση για κατα­σκευή νέου Γυμνα­σί­ου στην περιο­χή του «Τρι­γώ­νου».
  • Ανά­πλα­ση και συντή­ρη­ση των κοι­νό­χρη­στων χώρων, των πεζο­δρο­μί­ων και της Πλατείας.
  • Συνέ­χι­ση των έργων ασφαλ­τό­στρω­σης για να αντι­με­τω­πι­στούν τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα του οδι­κού δικτύου.
  • Δημιουρ­γία ανθρώ­πι­νων υπο­δο­μών για τον οικι­σμό του Βλη­τι­κού Σταθ­μού.
  • Διά­σω­ση των εργα­τι­κών κατοι­κιών και των «Πυρο­βο­λη­μέ­νων», συνο­λι­κή ανα­βάθ­μι­ση της περιο­χής του Τρι­γώ­νου, χωρίς επέ­κτα­ση των εμπο­ρι­κών δραστηριοτήτων.
  • Αθλη­τι­κοί χώροι για μαζι­κό λαϊ­κό αθλη­τι­σμό. Ανα­βάθ­μι­ση των αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων του «Νήαρ Ηστ» με διεκ­δί­κη­ση των απα­ραί­τη­των κον­δυ­λί­ων για τη συντή­ρη­ση και υπο­στή­ρι­ξή τους.

Φίλες και φίλοι, Και­σα­ρια­νιώ­τες — Καισαριανιώτισσες.

Λίγες ώρες μονά­χα απο­μέ­νουν μέχρι το άνοιγ­μα της κάλ­πης την Κυρια­κή. Λίγες ώρες αλλά άπει­ρα τα επι­χει­ρή­μα­τα για να υπε­ρα­σπί­σει ο λαός της πόλης μας όσα μαζί κατα­φέ­ρα­με τα προη­γού­με­να χρόνια.

Για να δώσει συνέ­χεια στην ίδια ατα­λά­ντευ­τη πορεία, δια­σφα­λί­ζο­ντάς την από την πρώ­τη Κυρια­κή των εκλογών.

Γεμί­ζου­με δύνα­μη, ζωντά­νια και αυτο­πε­ποί­θη­ση από τη σημε­ρι­νή μεγα­λειώ­δη συγκέ­ντρω­ση και τις ώρες που απο­μέ­νουν σας καλού­με να αξιο­ποι­ή­σου­με και το τελευ­ταίο δευ­τε­ρό­λε­πτο, για να φτά­σου­με όσο το δυνα­τόν πιο μακριά σε περισ­σό­τε­ρους Και­σα­ρια­νιώ­τες και Και­σα­ρια­νιώ­τισ­σες, με την πρό­τα­ση της ελπί­δας και του αγώνα.

Με το ψηφο­δέλ­τιο με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο, το ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης.

Για να βγει την επό­με­νη μέρα πιο δυνα­τός ο λαός. Να αφή­σου­με πίσω τον δρό­μο των συνε­χών θυσιών για τα κέρ­δη των λίγων.

Με πιο πολ­λούς ακό­μα δημάρ­χους της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, με ακό­μα περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους. Με το ΚΚΕ τρί­το κόμ­μα στις ευρω­ε­κλο­γές, γκρε­μί­ζο­ντας τους φασί­στες της Χ.Α. από αυτή τη θέση.

Από­ψε από το βήμα της μεγά­λης αυτής συγκέ­ντρω­σης, καλού­με όσους ακό­μα δεν έχουν απο­φα­σί­σει για τη ψήφο τους, που μπο­ρεί να μην συμ­φω­νούν σε όλα, να δεί­ξουν εμπι­στο­σύ­νη στο ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, που απο­τε­λεί­ται από δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές που προ­έρ­χο­νται και από άλλους πολι­τι­κούς χώρους αλλά συμπο­ρεύ­ο­νται με το ΚΚΕ στον αγώ­να, στο κίνη­μα και τις εκλογές.

Απο­τε­λεί εγγύ­η­ση ότι θα υπε­ρα­σπι­στεί τα συμ­φέ­ρο­ντά τους, δεν θα τους προδώσει!

Καλού­με τους νέους που για πρώ­τη φορά φτά­νουν στην κάλ­πη, να κάνουν τη ψήφο τους περή­φα­νη, αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση κόντρα στην υπο­τα­γή και σε αυτούς που τσα­κί­ζουν τη ζωή και τα όνει­ρά τους.

 Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού !  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ομι­λία Ηλία Σταμέλου

πηγή

Χρή­σι­μοι σύνδεσμοι:

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο