Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Και εγένετο… «Έπος»: Πολιτικό φορέα ιδρύουν οι μακεδονομάχοι των συλλαλητηρίων

Νέα εξέλιξη στην πορεία ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού συστήματος αποτελεί η είδηση για την ίδρυση πολιτικού φορέα από τους διοργανωτές των πρόσφατων εθνικιστικών συλλαλητηρίων. 

Την ανακοίνωση για την δημιουργία του νέου κομματικού φορέα, με την ονομασία «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (ΕΠΟΣ) έκανε ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Παρά τον προφανή εθνικιστικό-συντηρητικό ιδεολογικοπολιτικό χαρακτήρα του νέου φορέα, ο Πατσίκας ισχυρίστηκε ότι το ΕΠΟΣ «είναι έξω και πάνω από αριστερές και δεξιές ιδεολογίες», ενώ αποκάλυψε πως αναμένονται «επαφές με άλλες πατριωτικές δυνάμεις» ενόψει εκλογών. 

Ωστόσο, η αναγγελία της ίδρυσης του νέου κόμματος από τους μακεδονομάχους των συλλαλητηρίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες κατήγγειλαν τους ιδρυτές του «ΕΠΟΣ» ότι επιχειρούν να καπηλευτούν «τον αγώνα για τη Μακεδονία». Σε ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων σημειώνει μεταξύ άλλων πως «είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται εικόνες των μεγάλων συλλαλητηρίων ως μέσο διαφήμισης ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος» προσθέτοντας πως «είναι απαράδεκτο να καπηλεύεται ο αγώνας κι η αγωνία αγνών πατριωτών δίνοντας την αλγεινή εντύπωση ότι όλα έγιναν για να δημιουργηθεί ένα κόμμα». 

Σημειώνεται ότι ο Μιχαήλ Πατσίκας, που είχε διατελέσει γεν. γραμματέας της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη, είχε κατηγορηθεί από συνδιοργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητήριου της Θεσσαλονίκης το 2018 ότι «επιχείρησε να δώσει πολιτική χροιά στο συλλαλητήριο» ενώ επέβαλε τότε ως βασικό ομιλητή τον απόστρατο Φράγκο Φραγκούλη.