Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Και νέα επίθεση Μητσοτάκη στις απεργίες

Νέα προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών αγώνων αλλά και απόκρυψης των αντεργατικών μέτρων που φέρνει στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο κατέβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτιθέμενος ξανά στους εργαζόμενους που απήργησαν στις 2 Οκτωβρίου.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ισχυρίστηκε ότι «μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν για άλλη μία φορά εκατοντάδες συμπολίτες μας» και πως η απεργία έγινε διότι «με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες, τα golden boys του συνδικαλισμού, χάνουν τα προνόμια τους». Υποστήριξε πως με το κυβερνητικό νομοσχέδιο «τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν στα μέλη τους» και πως η απόφαση για απεργία «θα λαμβάνεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία».

Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα κυβερνητικά προσχήματα περί δημοκρατίας και μειοψηφιών όταν γνωρίζει πολύ καλά πως η κυβέρνηση του έλαβε μόλις το 30% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στην κριτική που του έχει ασκηθεί ανέφερε τον ισχυρισμό πως «η αντιπολίτευση είχε το θράσος να μας ασκήσει κριτική επειδή δίνουμε περισσότερη ελευθερία στους εργαζόμενους» και κατέδειξε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μην διαταράσσονται οι δραστηριότητες των επιχειρηματικών ομίλων λέγοντας πως «δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν τη ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα πολλά στην εθνική οικονομία».

Πηγή: 902.gr