• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Και να που η πλάκα του Κρετίνου επιβεβαιώθηκε…

Σχολιάζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΡΕΤΙΝΟΥ

«Ούτε Μητσοτσάκης, ούτε Σαμαράς/ καλύτερα μνημόνια γίνονται με μας»
το σύνθημα στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Και να που η πλάκα του Κρετίνου για την επετειακή εκδήλωση για τα δυό χρόνια της «για πρώτη φορά κυβέρνησης της Αριστεράς» επιβεβαιώθηκε (Βλέπε ανάρτηση της 31.1.2017 με τον τίτλο: «Αυτοψία Φλαμπουράρη στους …σκουπιδοτενεκέδες!»).

Στις 4.2.2017 το “Βήμα” –και υπό τον τίτλο «Μια φιέστα για τον Τσίπρα» – έγραψε: «Η εξ αναβολής εκδήλωση για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (προσοχή, μόνον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μαζί με τους ΑΝΕΛ) αποφασίστηκε, εκτός απροόπτου, να πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο στάδιο τάε κβον ντο και ήδη σας πληροφορώ ότι άρχισαν οι συριζαίοι από τώρα την… κινητοποίηση, με στόχο να γεμίσουν το στάδιο, “να μην πέφτει καρφίτσα”, όπως λένε. Τώρα θα πείτε γιατί πήγε τόσο μακριά; Αρχικά είχαν πει ότι η εκδήλωση (διάβαζε “φιέστα”) είχε προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Η αξιολόγηση δεν έκλεινε. Ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την κυρία Μέρκελ στη Μάλτα (φωτογραφία από τη συνάντηση) είναι πλέον βέβαιος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν από τις 17 Φεβρουαρίου και έτσι ο δρόμος είναι ανοικτός για… θριαμβολογίες. Δεν απασχολεί τους κυβερνώντες το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα η αξιολόγηση θα κλείσει με υποχωρήσεις (μάλλον στο αφορολόγητο), αλλά ότι κλείνει. Ετσι, στην ομιλία του (θα είναι κεντρικός ομιλητής) θα επιτεθεί με δριμύτητα στη ΝΔ και στην ηγεσία της, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι αιτιάσεις περί εκλογών του Κυρ. Μητσοτάκη πέφτουν στο κενό. Αλλωστε το άλλο προσφιλές θέμα του Πρωθυπουργού, αυτό με τη διαπλοκή, το εξάντλησε στη Βουλή, με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».

Και ´κεί που ο Κρετίνος αναρωτιόταν αν μπορεί να γεμίσει το τάε κβον ντο βρέθηκε μπροστά στο παρακάτω περιστατικό στο μετρό.

Μια κυρία που είχε χρησιμοποιήσει το εισιτήριό της στο λεωφορείο, ρώτησε αν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και μετρό μέχρι να συμπληρωθούν 1,5 ώρες από την αρχική επικύρωση.

Μετά την καταφατική απάντηση όλων, ένας κύριος σχολίασε:

-Είδατε τι χάρη μας κάνουν; Μιάμιση ώρες με 1,4 ευρώ!

-Και πού γίνονται τέτοιες χάρες! ειρωνεύτηκε πικρόχολα μια άλλη κυρία.

-Πού αλλού από την Ελλάδα με την «για πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς»(!) απάντησε ο κύριος με ύφος ανάλογο της ειρωνίας που ακούστηκε.

-Γιατί ήταν καλύτεροι οι άλλοι; ρώτησε φουρκισμένη τρίτη κυρία που μπήκε στην κουβέντα.

-Αν υποβιβάζετε τον εαυτό σας στο ρόλο ενός δεξιού βαστάζου των μνημονίων για να μπορείτε να δικαιολογείτε τα δικά σας μνημόνια, είναι κρίμα για σας και αλοίμονο στο λαό που σας εμπιστεύτηκε, απάντησε οργισμένα ο κύριος.

-Ανάθεμα στο Σαμαρά, είπε η συνοδός της κυρίας που θίχτηκε.

Εκεί ο Κρετίνος δεν άντεξε: «Κυρία μου, είπε στη φουρκισμένη κυρία, δεν πρέπει μόνο να αμύνεσθε. Πρέπει να είσθε και …επιθετική στην κριτική της “κυβέρνησης της για πρώτη φορά Αριστεράς”. Και να πανηγυρίζετε για τα κατορθώματά της, όπως ο σφαγιασμός των αποδοχών και η κατακρεούργηση των συντάξεων. Να πάτε και στην κεντρική γιορτή στο ταε κβον ντό να διαδηλώσετε με το σύνθημα: “Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Σαμαράς/ καλύτερα μνημόνια γίνονται με μάς”. Κι αν το θέλετε σε παραλλαγή: “Ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς/ καλύτερα μνημόνια γίνονται με μας”»(!)

Ξέσπασαν γέλια πικρά, αλλά η φουρκισμένη κυρία κατέβηκε στην επόμενη στάση και δεν άκουσε την κυρία που πήρε πρώτη το λόγο.

-Δεν είναι δυνατόν! Είναι προσβολή της λογικής η υπεράσπιση όλων αυτών των μέτρων, που –υποτίθεται- παίρνονται για το καλό των πολλών και των απόκληρων της κοινωνίας που λέει κι ο Φλαμπουράρης.

Κι Κρετίνος φιλοσόφησε: «Η κυβέρνηση –και είναι εύλογο- να παραμυθιάζει. Όμως είναι παράλογο να αυτοπαραμυθιάζεται, να αυτολοβοτομείται και να γίνεται συνένοχος ο ίδιος ο κόσμος. Πρόκειται περί τρέλας…»