Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Και συ, πρόστυχη πένα και ψοφίμι…» – Στην υπηρεσία του αντικομμουνισμού

Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή βγαίνουν μία μία οι πέννες (Μέσα) –  θεραπαινίδες του αστικού συστήματος να εξισώσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό ή πιο εκλεπτυσμένα να μιλήσουν για τα «δύο άκρα».

Σειρά έχει ο κ. Iefimerida Χρήστος Ράπτης ο οποίος, στο πλαίσιο της υποβόσκουσας αντιπαράθεσης Καραμανλικών – Μητσοτακικών στο χώρο της ΝΔ, επαναλαμβάνει τα γνωστά («στην πράξη ο κομμουνισμός και ο φασισμός συνδέθηκαν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας») προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, παραπέμποντας για τεκμηρίωση στα- γνωστά και μη εξαιραιτέα- επιστημονικοφανή αντικομμουνιστικά πονήματα των Καλύβα – Μαρατζίδη.

Λέχθηκαν και γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, χυδαία και ανιστόρητα. Αυτό που κρατάμε όμως είναι, το παράπονο των συμμετεχόντων στη φιέστα της Εσθονίας, ότι ενώ υπάρχουν μπόλικα ντοκουμέντα από τις θηριωδίες των ναζί, δεν υπάρχει αντίστοιχο υλικό για τους Σοβιετικούς!

Γιατί άραγε;

Απλά δεν υπάρχουν. Χιλιάδες σελίδες ιστορικής έρευνας έχουν καταρρίψει ένα προς ένα τα μυθεύματα περί των «εγκλημάτων του κομμουνισμού».

Η τοποθέτηση ναζισμού – κομμουνισμού στο ίδιο κάδρο, έστω και αν -από δημοκράτες!- αναγνωρίζονται οι ιδεολογικές διαφορές τους, είναι μία προσπάθεια να «βγει λάδι» ο καπιταλισμός, να σβήσουν από τη μνήμη των λαών τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού και να στοχοποιηθεί ο κομμουνισμός σαν ιδεολογία και πρακτική και μαζί όλη η κουλτούρα των δικαιωμάτων και της ταξικής πάλης, όπως και και να απενοχοποιηθεί ο ναζισμός.

Γι’ αυτό όσο το αστικό σύστημα θα έχει ζόρια στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης και της αγανάκτησης που προκαλεί, το πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό του θα βάλλει κατά του κομμουνισμού και θα διαστρέφει την ιστορία παραθέτοντας ως ιστορικό τεκμήριο προπαγανδιστικά μυθιστορήματα τύπου «Ελένη» του Γκατζογιάννη.

Αντικομμουνιστική υστερία από την ΕΕ