Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κακοκαιρία Μήδεια: Κλειστή για όλα τα οχήματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Στο μάτι του κυκλώνα η Αττική

Έκλεισε για όλα τα οχήματα, από τις 19.45, η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως και τη Λαμία, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Θα παραμείνει κλειστή για 24 ώρες.

Νωρίτερα, είχε κλείσει μόνο για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων. «Πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα» που προβλέπονται επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την απόφαση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μ. Χρυσοχοΐδης. 

Πιο ισχυρό αναμένεται να είναι τις επόμενες ώρες το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που «σαρώνει» από χθες τη χώρα μας.

Η 2η φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας από της νύχτα της Δευτέρας 15/2 προς Τρίτη 16/2 έως το απόγευμα της Τρίτης 16/2.
Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στις Σποράδες, στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου καθώς και στις παράκτιες περιοχές της Κρήτης.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιονόνερο/χιόνι) που αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 16/2 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Με μπλε αποχρώσεις φαίνεται η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων.Medea 16 Feb

🆘  Λόγω των δυσμενών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 15/2 προς Τρίτη 16/2 σας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία «Συνθήκες οδικού δικτύου» του meteo.gr ή εδώ |> Αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, για τον προγραμματισμό των οδικών σας μετακινήσεων.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων