Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κακοκαιρία Μήδεια: Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά! – Το μεγαλείο της «απελευθέρωσης»

Χωρίς ρεύμα για τρεις μέρες παραμένουν δεκάδες χιλιάδες σπίτια, ως αποτέλεσμα όχι των «ακραίων καιρικών φαινομένων», αλλά λόγω της κατάρρευσης του δικτύου, που συντελέστηκε πάνω στο έδαφος που έχει διαμορφώσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τραγική υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι εργολαβίες ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, που οδηγούν σε εκρήξεις στα σημεία διανομής, είναι συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού, έχουν φέρει σε τραγική κατάσταση χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία στον 21ο αιώνα,καλούνται να ζήσουν χωρίς ρεύμα για δεκάδες ώρες και σε αρκετές περιπτώσεις και για μέρες! Και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια, στους εργολάβους, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και αλλού σε αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο πολλές φορές της υγείας τους, καλούνται να λύσουν τα προβλήματα που η κυβερνητική πολιτική δημιούργησε!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ το απόγευμα της Τετάρτης, 25 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ρεύμα στην Αττική, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες επανηλεκτροδότησης 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Μετά από ακόμα μια σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε ότι χωρίς ρεύμα στην Αττική είναι περίπου 13 χιλιάδες νοικοκυριά και στην Εύβοια περίπου 3.000 νοικοκυριά.

Ωστόσο η Σκιάθος κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για 15 ημέρες καθώς είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες συνολικά, ενώ και όλη η Σητεία έμεινε εκτός ηλεκτροδότησης για κάποιες ώρες.

Με το τέλος της απογευματινής τεχνικής σύσκεψης, ο Νίκος Χαρδαλιάς επικαλέστηκε την ανακοίνωση της ΕΜΥ «για τη μεγαλύτερη κακοκαιρία των 40 τελευταίων ετών» για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση και να τα αποδώσει όλα στα καιρικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι η επιδείνωση του καιρού είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός είναι προσανατολισμένος στη λογική «κόστους – οφέλους» διαθέτοντας χρήματα μόνο για το κεφάλαιο, όπως επιτάσσει η «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει… «αμφίδρομη πληροφόρηση» ανάμεσα στον ΔΕΔΔΗΕ και στους πολίτες που δεν έχουν ρεύμα! Κουνώντας το δάχτυλο και μετακυλώντας τις ευθύνες, δήλωσε πως «όταν κάποιο νοικοκυριό, καθώς ηλεκτροδοτούνται οι περιοχές μέσης τάσης, δεν έχει ρεύμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσει και από πλευράς του να το δηλώσει αρμοδίως, δηλαδή είτε στο τηλεφωνικό κέντρο, το γνωστό τηλέφωνο του ΔΕΔΔΗΕ, είτε στο internet, είτε στο application. Ο λόγος είναι να καταγραφεί το σημείο στο οποίο δεν υπάρχει ρεύμα. Γιατί περνάει η μέση τάση, αλλά μπορεί κάποιο καλώδιο πραγματικά του τελευταίου ασύνδετου σπιτιού να έχει σπάσει από ένα μόνο κλαδί. Αυτό δεν μπορεί να φανεί εύκολα. Είναι σημαντικό λοιπόν να είναι αμφίδρομη αυτή η πληροφόρηση».

Θυμίζουμε ακόμα ότι από χθες έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Πηγή: 902.gr

Σκέψεις γυναικών, της Μαρίας Παπαϊωαννίδου