Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν σπίτια στη Βόρεια Εύβοια που είναι κομμένη στα δύο – Στο Προκόπι ο Γ. Μαρίνος (ΦΩΤΟ)

Αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα εξακολουθεί να βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Βόρεια Εύβοια και ο πολύπαθος λαός της περιοχής που βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας και της έλλειψης αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Ροβιές κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν σπίτια. Κλειστός είναι ο δρόμος ανάμεσα σε Μαντούδι και Προκόπι, κόβοντας την Εύβοια στα δύο.

Στα Ψαχνά Ευβοίας μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ο ποταμός Μεσσάπιος γέμισε, με το νερό να απειλεί να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσει η περιοχή.

Και στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας καταγράφονται σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Από τα ξημερώματα δοκιμάζεται και η Χαλκίδα όπου και εκεί έπεσε μεγάλος όγκος νερού, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις για άντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε Ερέτρια και Αλιβέρι.

Κλειστά είναι τα σχολεία στη Βόρεια Εύβοια και στην Κεντρική στους Δήμους Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων.

Στο Προκόπι κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο

Στο Προκόπι Βόρειας Εύβοιας έφτασε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχουν διακόψει την κυκλοφορία στο δρόμο Μαντούδι – Προκόπι λόγω υπερχείλισης του ποταμού Κηρέα και λόγω φερτών υλικών.

Πηγή: 902.gr