Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καλή σχολική χρονιά

Ανοίγουν αύριο οι πόρτες των σχολικών μονάδων για να υποδεχτούν χιλιάδες μαθητές, χωρίς ουσιαστικά μέτρα όμως για να συνεχιστεί η μορφωτική διαδικασία, για να καλυφτούν τα κενά που έχουν οι μαθητές, για να υπάρχει προστασία της υγείας και ασφάλεια των μαθητών

Μαζί με μια μόνιμη κατάσταση, τα σχολεία να μην είναι οργανωμένα ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες των μαθητών, φέτος τα σχολείο είναι απροετοίμαστα και για τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που είχε από το Μάη, για να προετοιμάσει με όλους τους κατάλληλους παιδαγωγικούς και υγειονομικούς όρους το άνοιγμα των σχολείων. Μπούκωσε με χρήμα το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ και τσιγκουνεύτηκε και τα ελάχιστα για την Παδεία και την Υγεία.

Αλήθεια; Από την τσέπη τους τα βάζουν; Ποιος πληρώνει ακόμα και γι’ αυτήν την κουτσουρεμένη δημόσια Παιδεία; Εμείς πληρώνουμε και γι’ αυτό έχεμε απαίτηση, και σωστά, να λειτουργούν τα σχολεία σωστά, με ασφάλεια.

Θα ευχηθούμε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, δίνοντας τους την υπόσχεση ότι θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη, μικρή ή μεγάλη, μα κυρίως δε θα λείψουμε από καμία πρωτοβουλία γονιών, εκπαιδευτικών και φορέων από κάθε  μορφή πάλης που θα αναδεικνύει τα προβλήματα και θα διεκδικεί λύσεις.  Ταυτόχρονα θα δώσουμε στα παιδιά μας, το δικό μας παράδειγμα, η ζωή συνεχίζεται και γι’ αυτό παλεύουμε για να την κάνουμε πιο όμορφη και δημιουργική.