Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλώς ήρθε το δολάριο στη Σούδα

Όπως αναφέραμε στην Μεσόγειο -με απόφαση του ΥπΕθΆ των ΗΠΑ παραμένει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» μαζί με την αρμάδα του και οι  ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το υποδέχονται σε στυλ “παρουσιάστε”! στη Σούδα, εντείνοντας την ιμπεριαλιστική παρουσία σε Ευρώπη και Αφρική -τελευταία και στη Μαύρη Θάλασσα, οξύνοντας τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία.

Όπως είναι γνωστό οι Κρητικοί διακρίνονται -μεταξύ άλλων για τις μαντινάδες και για “αστεία”, έτσι αφού αρκετά ρεπορτάζ στάθηκαν στις “«στιγμές χαλάρωσης» που απόλαυσαν οι 5.000 πεζοναύτες του αεροπλανοφόρου”, αλλά και στα γνωστά παραμύθια περί “τόνωσης της τοπικής οικονομίας”, γράφτηκαν κι άλλα «χαριτωμένα», όπως (πχ.) ότι “οι Αμερικανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν ξανά στην Κρήτη ως τουρίστες το ερχόμενο καλοκαίρι, επειδή «τους κέρδισαν» η φιλοξενία και η κουζίνα του νησιού”.

Ούτε λέξη βέβαια για τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, με τη διαμαρτυρία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, ενάντια στον ελλιμενισμό του θηριώδους αεροπλανοφόρου, προσπαθώντας να εξωραΐσουν τον βρώμικο ρόλο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και τις «διευκολύνσεις» που τους προσφέρουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τη βάση της Σούδας, η αναβάθμιση της οποίας εμπλέκει τη χώρα και τον λαό ακόμα περισσότερο σε επικίνδυνα σχέδια και ανταγωνισμούς. Πασπαλίζουν χρυσόσκονη για να πείσουν τους Χανιώτες ότι έχουν “όφελος” από τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού πολεμικού ορμητηρίου μια ανάσα από τα σπίτια τους, όταν το «Τρούμαν» συνεχίζει να πλέει στην περιοχή, λόγω της «κρίσης» στην Ουκρανία, με τις «κάννες» στραμμένες στη Ρωσία, συνιστώντας απειλή για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Αναβιώνοντας σε κακέκτυπο -54 χρόνια μετά, με το έμπα του νέου χρόνου τον Φίλιππο κλπ. Αγγελούτσους, τη μαντάμ Φούλη και τα κορίτσια των μπαρ της Τρούμπας στην ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο».

Ο γραμματέας της  ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε σήμερα την αντίθεσή μας στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και των υπόλοιπων πλοίων του 6ου στόλου στον κόλπο της Σούδας. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών. Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε με την νέα Συμφωνία για τις βάσεις που επικύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Όλη η χώρα από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση».

Και πρόσθεσε ότι: Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό των Χανίων καθώς βλέπει τον τόπο του να μετατρέπεται σε ορμητήριο φονιάδων, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις είναι στοχοποιημένες από τους δηλωμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Κίνα.
Όσο και να προσπαθούν παλιές και νέες κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ο λαός μας δεν ξεχνά! Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ ποτέ δεν εξασφάλισε τα σύνορα της χώρας, ποτέ δεν προστάτευσε τον λαό μας. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην εισβολή και την κατοχή της Κύπρου, στην επιβολή της επτάχρονης χούντας στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων, με το πρόσχημα ότι αφήνουν λεφτά στον τόπο, που επιχειρούν διάφορα παπαγαλάκια, δεν μπορούν να αθωώσουν τα δεινά που έχουν σπείρει οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες, σε μια σειρά λαούς.

Είναι έκπτωτοι στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας όσοι στηρίζουν την μετατροπή του τόπου μας σε κέντρο υποδοχής των ΝΑΤΟικών, όπως είναι η Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές.
Το ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων σε ξεσηκωμό, ώστε να καταδικάσουμε την μετατροπή των Χανίων σε πόλη υποδοχής των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

USS Harry Truman

Μετάβαση στο περιεχόμενο