Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καμένα Βούρλα: «Ελληναράδες» έστησαν… μπλόκα για να αποκλείσουν 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!

Σε απαράδεκτες ξενοφοβικές αντιδράσεις έχει προχωρήσει μερίδα κατοίκων στα Καμένα Βούρλα, εξαιτίας της προσωρινής εγκατάστασης σε παλιό ξενοδοχείο της περιοχής 39 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τα νησιά.

Τα προσφυγόπουλα μεταφέρθηκαν εκεί στα μέσα της εβδομάδας προκειμένου να φιλοξενηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής έφτασαν στο σημείο να κλείσουν δρόμους και να στήσουν μπλόκα προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά φαγητού και κλινοσκεπασμάτων για το ξενοδοχείο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Χθες Πέμπτη προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού και σήμερα σε νέα κινητοποίηση στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας σημειώθηκε ένταση γύρω από το ξενοδοχείο, με ομάδες «αγανακτισμένων κατοίκων» να αναγκάζουν τα προσφυγόπουλα να μείνουν εγκλωβισμένα μέσα.

Από την πλευρά του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από το χωριό και να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής.

Τη «βαθύτατη λύπη» του για τα «ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα» εξέφρασε σήμερα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.