Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καμένος – Μπαλτάκος: Δεξιότερα της Δεξιάς, μέχρι και γύρω από τη Χρυσή Αυγή

Στο φόντο της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής, νέο κόμμα ίδρυσαν και ανακοίνωσαν οι Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος, γνωστός για τις σχέσεις του με τους χρυσαυγίτες. Το όνομά του είναι «Δύναμη Ελληνισμού».

Πρόεδρος είναι ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, που ήταν μέχρι πριν μερικούς μήνες στους ΑΝΕΛ και γραμματέας είναι ο Τάκης Μπαλτάκος που είχε διατελέσει γραμματέας της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού το νέο κόμμα φιλοδοξεί να κινηθεί στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και θα κινηθεί όπως ειπώθηκε στα «δεξιά» της ΝΔ. Αναφέρθηκε ότι «είμαστε δεξιοί χωρίς εκπτώσεις», πως όραμα του κόμματος είναι «η διάχυση του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας» και ότι «πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός ελληνισμός και οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια».

Κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ότι «έπαιξε το θέμα της Μακεδονίας σε μια ζαριά» και υποστήριξαν ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να σχιστεί σήμερα». Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι θα είναι ζημιογόνες για την οικονομία και ανέφεραν πως όταν στηθούν οι κάλπες, το κόμμα τους θα έχει αυτόνομη κάθοδο.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε σχετικά με την πολιτική θέση του νέου φορεά πως «θα είμαστε ένα αστικό κόμμα το οποίο θα απευθύνεται σε ένα κόσμο, ο οποίος κινείται από τα δεξιά της ΝΔ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα μετά από ερωτήσεις που δέχθηκε θέλησε να διυκρινίσει πως το κόμμα θα απευθύνεται «όχι στους ακραίους της Χρυσής Αυγής. Στους αστούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Δεν είναι όλοι ναζί. Σε αυτούς που δεν είναι ναζί. Θα απευθυνθούμε σε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν και στη νεολαία».

Επίσης υποστήριξε πως «θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα φέρει Έλληνες του εξωτερικού στη Βουλή».

Πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στον νέο αυτό φορέα θα μετέχουν και εν ενεργεία βουλευτές, π.χ. κάποιοι από αυτούς που προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.