Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καπιταλισμός σημαίνει βαρβαρότητα: CEO εταιρείας απολύει 900 εργαζόμενους μέσω Zoom

Η βαρβαρότητα αυτού του απάνθρωπου συστήματος, όπου λίγοι κερδίζουν με τον ιδρώτα και τον κόπο των πολλών, αποτυπώνεται σε ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις προηγούμενες μέρες από μια συνάντηση της εργοδοσίας της εταιρείας «Better.com» (χρηματοπιστωτικός γίγαντας των ΗΠΑ που παρέχει δάνεια μέσω ίντερνετ) με 900 υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, «στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, αφού αναφέρεται στις προσωπικές του δυσκολίες και την κατάσταση της αγοράς, ανακοινώνει: “Εάν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος του ατυχούς γκρουπ που απολύεται. Η εργασία σας εδώ παύει από αυτή την στιγμή”.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία απέλυσε το 15% του προσωπικού της!».

«Αυτή είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Αυτό συμβαίνει σε εκατομμύρια εργαζόμενους, σε γραφεία, εργοστάσια, καταστήματα, πίσω από κλειστές πόρτες με την απειλή της απόλυσης, τη βία της ανεργίας να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια αυτών που παράγουν τον πλούτο», επισημαίνει το ΠΑΜΕ.

«Η διαφορά του συγκεκριμένου περιστατικού είναι η καταγραφή του σε κάμερα και η αξιοποίηση της τεχνολογίας για να προωθηθούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί των εργοδοτών με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Στους σχεδιασμούς και τη βία των εργοδοτών απάντηση είναι η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους σε δουλειά, μισθό, Συλλογικές Συμβάσεις.

Στην επίθεση των εργοδοτών, κυβερνήσεων, ΕΕ, απαντάμε με ισχυροποίηση των Συνδικάτων για να ξεφορτωθούμε αυτά τα παράσιτα που θεωρούν τους εργάτες αναλώσιμο είδος και απολύουν εκατοντάδες μέσω βιντεοκλήσης», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

902.gr

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο