Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καραθανασόπουλος σε Τσακαλώτο: Εσείς δεν πήγατε με τη ΝΔ για να χάσουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή, είπε «κύριε υπουργέ εμείς δεν θα πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα. Σας μιλήσαμε για τα συγκεκριμένα αντίμετρα που καταργεί η τροπολογία σας και τα οποία ανακουφίζουν λαϊκά στρώματα. Γιατί δεν βάζετε στη θέση αυτών των αντιμέτρων τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα νομικά πρόσωπα, τη μείωση της φορολογίας για τα διανεμόμενα κέρδη και να μην γίνουν αυτές οι μειώσεις;».

«Γιατί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι ο ιερός κανόνας τον οποίο και εσείς ακολουθείτε» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Ν. Καραθανασόπουλος ερώτησε τον Ε. Τσακαλώτο λέγοντας: «Έχετε το θράσος να λέτε ότι το ΚΚΕ θα φέρει τη ΝΔ στην κυβέρνηση; Η δικιά σας πολιτική δεν την ξέπλυνε; Εσείς δεν πήγατε στους δήμους που ήταν αντίπαλο το ΚΚΕ με την ΝΔ στους τρεις της Αττικής και στην Ικαρία, για να χάσει το ΚΚΕ;».

«Αυτό που σας πειράζει είναι η πολιτική του ΚΚΕ. ‘Να αλλάξει’, λέει ‘η πολιτική του ΚΚΕ’. Δηλαδή να γίνει ένα χρήσιμο κόμμα για την αστική τάξη, ένα χρήσιμο κόμμα για τους ιμπεριαλιστές θέλετε, όπως έγιναν τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη τα οποία έχετε ως παράδειγμα. Αυτά τα ισχυρά τότε κομμουνιστικά κόμματα της Ιταλίας, της Γαλλίας που αναθεώρησαν την επανασταστική στρατηγική, που κατέληξαν; Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας και αντίθετα στη θέση της ισχυροποιήθηκε η ακροδεξιά και στην Ιταλία και στη Γαλλία» τόνισε.