Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καρφώνει τη Χρυσή Αυγή ο ευρωβουλευτής Συναδινός: «Μου ζητούσαν να παρανομήσω για να πάρουν χρήματα»

Συνεχίζεται αμείωτο το… ναζιστικό ξεκατίνιασμα στην Χρυσή Αυγή, με τον πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθέντα ευρωβουλευτή Ελευθ. Συναδινό να προβαίνει σε βαριές κατηγορίες απέναντι στη ναζιστική οργάνωση.

Σε συνέντευξη του στη χουντική φυλλάδα «Στόχος», ο Συναδινός αναφέρεται σε πτυχές της εσωτερικής λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, στον απόλυτα προσωποπαγή χαρακτήρα της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης αλλά και στις απαιτήσεις της χρυσαυγίτικης ηγεσίας να «βάλει χέρι» σε κονδύλια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την χρηματοδότηση του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ο Συναδινός: «Ο Ευρωβουλευτής πέραν από την βουλευτική αποζημίωση που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ήμισυ της οποίας καταθέτω όλο αυτο το χρονικό διάστημα στο ταμείο της ΧΑ όπως είχα ηθικά δεσμευτεί πριν την εκλογή μου, έχει στη διάθεσή του και άλλες πιστώσεις που είναι για συγκεκριμένους σκοπούς. Με βάση τον νεο κανονισμό ο οποίος τέθηκε σε ισχύ απο τον Ιανουάριο του 2017, τα κονδύλια αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των εθνκών κομμάτων. Κάτι τέτοιο θεωρείται παράνομο. Όταν ανακοινώθηκε αυτό στην ηγετική ομάδα της ΧΑ, μου ζητήθηκε να βρεθεί τρόπος να κατατίθεται μέρος αυτών των χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο.»

Με λίγα λόγια, η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης ζητούσε απ’ τον ευρωβουλευτή της να παρανομήσει προκειμένου να διοχετευτούν επιπλέον κονδύλια για την χρηματοδότηση της χρυσαυγίτικης συμμορίας τους. Ασφαλώς, η έννοια της «παρανομίας» για μια οργάνωση υπόδικων φασιστοειδών, που έχουν παραβεί το μισό ποινικό κώδικα, είναι «ψιλά γράμματα».

Στην συνέντευξη του, ο Συναδινός αποκαλύπτει επίσης πως η αποτυχία της Χρυσής Αυγής να εκλέξει «κομματικούς εκλεκτούς» στις ευρωεκλογές, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σε “απόλυτη δυσμένεια” από την ηγεσία Μιχαλολιάκου ο άλλοτε «Νο 2» της ναζιστικής οργάνωσης Ηλ.Κασιδιάρης.

Το ξεκατίνιασμα και τα «αλληλομαχαιρώματα» στη ναζιστική οργάνωση αναμένεται να έχουν συνέχεια, όσο πλησιάζει η δικαστική απόφαση για τα εγκλήματα των χρυσαυγιτών. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως όσο προχωρά η αποσύνθεση του ναζιστικού πτώματος, η δυσοσμία της σήψης του θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Ναζιστικό ξεκατίνιασμα: Εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ Χρυσής Αυγής και ευρωβουλευτή Συναδινού