Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατάρρευση Γέφυρας: Υπό πίεση και για άμβλυνση εντυπώσεων, τα ασθενοφόρα δε θα πληρώνουν διόδια

Υπό πίεση από την κυβέρνηση, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, και την κατακραυγή της κοινής γνώμης, η εταιρεία Autostrade per l’Italia που διαχειρίζεται τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας,  ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασθενοφόρα δεν θα καταβάλουν πλέον διόδια για να χρησιμοποιούν το δίκτυό της, δηλαδή περίπου τα μισά από τα 6.000 χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας.

Μολονότι τα ασθενοφόρα εξαιρούνταν ήδη από την καταβολή διοδίων όταν ανταποκρίνονταν σε επείγοντα περιστατικά, τα περισσότερα αναγκάζονταν να πληρώσουν όταν μετέφεραν ασθενείς για άλλους είδους θεραπείες, για παράδειγμα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Η αλλαγή της πολιτικής της Autostrade per l’Italia έχει άμεση ισχύ. Είχε προηγηθεί η έντονη κριτική της κυβέρνησης που απειλούσε να ανακαλέσει την άδειά της ή να της επιβάλει πρόστιμο επειδή δεν διασφάλισε την ασφάλεια της γέφυρας. Στην ανακοίνωση της εταιρείας ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν η εξαίρεση των ασθενοφόρων θα είναι μόνιμη ή προσωρινή.

Δυσθεώρητα τα έσοδα από τα διόδια για την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα που κατέρρευσε – Πληρώνουν και τα ασθενοφόρα