Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατά του δικαιώματος στην άμβλωση ψήφισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος — Τον «αδειάζει» η ΝΔ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου να υπερψηφίσει τροπολογία κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης». Το εν λόγω ψήφισμα είχε κατατεθεί στις 8 Μαρτίου από ευρωβουλευτές-μέλη της ομάδας ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) με την εξής διατύπωση: «…όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και  ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης».

«Κατά» του ψηφίσματος τάχθηκαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Σε επίσημη ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο να σχολιάζει: «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιλογή του ευρωβουλευτή της ΝΔ.