Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατέβασαν θέμα με δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη που αναφέρονταν σε ρώσικη ανάμειξη (;) στις ελληνικές εκλογές

Για απόπειρα ρωσικής ανάμειξης σε ελληνικά ζητήματα φέρεται να κάνει λόγο ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, προσπαθώντας να «προστατέψει» τον στρατηγικό σύμμαχο στα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα από τον βασικό τους ανταγωνιστή στην περιοχή, τη Ρωσία. Άλλωστε, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ενεργοποιούνται ρωσοφοβικά αντανακλαστικά. 

Με τίτλο «καταγγελία σοκ του αμερικανού πρέσβη. Απόπειρα ρωσικής ανάμιξης (sic) στις ελληνικές εκλογές», το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξένησε δηλώσεις του πρέσβη ο οποίος, στο περιθώριο της εκδήλωσης disinfo week η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρηση, τόνισε:

«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Δε μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας».

Τι εννοεί άραγε ο πρέσβης με τη διφορούμενη δήλωση του και γιατί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «καταγγελία σοκ» περί «ρωσικής ανάμειξης»;

Βέβαια, είναι διαφορετικό το χτεσινό ρεπορτάζ του Νικόλα Βαφειάδη στο δελτίο ειδήσεων, όπως τον ακούμε και στο βίντεο να μιλά για καταγγελία, από το κείμενο που ανέβασε σήμερα η ιστοσελίδα antennanews.gr όπου η καταγγελία έγινε προειδοποίηση:

«Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη, ο Τζέφρι Πάιατ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο απόπειρας ανάμειξης και στις ελληνικές εκλογές. Όπως λέει «έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους περί χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη», σημειώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας».

Στη συνέχεια το σχετικό θέμα «εξαφανίστηκε» από ιστοσελίδες όπου είχε ανέβει: Πρώτο Θέμα, Καθημερινή: