Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατέληξε η 35χρονη μητέρα του 6μηνου βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι – Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Κατέληξε τα ξημερώματα η 35χρονη εγκαυματίας Μαργαρίτα Διονυσιώτη που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και ήταν η μητέρα του 6μηνου βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς και σύζυγος του πυροσβέστη που κλήθηκε να συνδράμει στην φωτιά.

Η ιστορία της νεαρής γυναίκας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς το βρέφος πέθανε στην αγκαλιά της από τις αναθυμιάσεις και εκείνη δεν το κατάλαβε, την ώρα που έτρεχε προς την παραλία για να σωθεί.

Επίσημα, οι ταυτοποιημένοι νεκροί μέχρι το βράδυ της 1ης Αυγούστου έχουν ανέλθει στους 85. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι βέβαιο ότι δεν είναι ο τελικός, καθώς υπάρχουν ακόμη έξι σάκοι, οι οποίοι περιέχουν σορούς νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρχές αναφέρονται μόνο στον επίσημο αριθμό, 81 που έχουν ταυτοποιηθεί και τεσσάρων που έχασαν τη μάχη στο νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως προκύπτει, υπάρχουν ακόμη έξι σάκοι, που, όμως, μπορεί να περιέχουν περισσότερες από μια σορούς ο καθένας. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 94, αλλά δέκα μέρες μετά, οι υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να δώσουν απαντήσεις.

Στα νοσοκομεία τη χώρας νοσηλεύονται 40 εγκαυματίες, εκ των οποίων 9 στις ΜΕΘ.

Στο Παίδων νοσηλεύεται ένα παιδί 6 ετών.