Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Κατέρρευσε η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία – Καμία επανάπαυση και ένταση του λαϊκού αγώνα συνιστά το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

Ο ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεζ είναι από σήμερα πρωθυπουργός μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά του κεντροδεξιού Μαριάνο Ραχόι.

Υπέρ της πρότασης μομφής, που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές, ψήφισαν 180 βουλευτές, 169 ψήφισαν κατά, ενώ ένας βουλευτής τήρησε αποχή.

Ο Σάντσεζ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα και η κυβέρνησή του να διοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, που βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2011, παραδέχθηκε την ήττα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής.

«Ηταν τιμή μου να είμαι πρωθυπουργός, να αφήσω την Ισπανία σε καλύτερη θέση απ’ ότι την βρήκα», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Να μη δείξει «καμία εμπιστοσύνη» στους σοσιαλδημοκράτες και να εντείνει τους αγώνες κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας (PCPE) Αστόρ Γκαρσία σε μήνυμα που ανέβασε στο twitter. «Ούτε λεπτό επανάπαυσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση του κεφαλαίου» αναφέρει ανακοίνωση του PCPE. 

«Η νέα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση στην υπηρεσία της εκμετάλλευσης και σύντομα θα το αποδείξει», σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, προσθέτοντας ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι ευθυγραμμισμένο με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο