Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Καταγγελία: Έξω οι φασίστες από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Την κατρακύλα του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εκλεγμένου με την ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ). Οπως αναφέρει, ο πρόεδρος του Σωματείου, «στο όνομα της στήριξης των εργαζομένων σε αναστολή γύρεψε στήριξη από το κόμμα του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη και δεν ντράπηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τα υπόλοιπα φίδια του νέου φασιστικού μορφώματος, δηλώνοντας ότι ο ίδιος και η λεγόμενη ΠΟΕΥ έχουν κοινό αγώνα με τους φασίστες!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» έχει ως εξής:

Τώρα δεν τον ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας…

Ο λόγος για τον Κοροξενό, πρόεδρο (αν είναι δυνατόν!) του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ. Στο όνομα της στήριξης των εργαζόμενων σε αναστολή γύρεψε στήριξη, από το κόμμα του Ναζί εγκληματία Κασιδιάρη και δεν ντράπηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τα υπόλοιπα φίδια του νέου φασιστικού μορφώματος,δηλώνοντας ότι ο ίδιος και η λεγόμενη ΠΟΕΥ έχουν κοινό αγώνα με τους φασίστες!

Αλήθεια, οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή δέχονται να τους τσουβαλιάζει ο Κοροξενός με τααπομεινάρια της Χρυσής Αυγής, τη σαπίλα του ντουνιά; Τι δουλειά έχουν οι υγειονομικοί με τους νοσταλγούς του Μένγκελε;

Πρόκειται για το κόμμα, που όταν οι υγειονομικοί έδιναν τη μάχη της πανδημίας στο τσακισμένο ΕΣΥ, υποστήριζεότι κορονοϊό έχουν μόνο οι λαθρομετανάστες και ότι αυτοί γεμίζουν τα νοσοκομεία! Το κόμμα που οργανώνειαιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» – Ντροπή! Το κόμμα που στο «κυβερνητικό» του πρόγραμμά όχι απλώς δενπροτείνει προσλήψεις προσωπικού και δεν αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη «μονιμότητα», αλλά φορτώνει σχεδόνόλες τις παθογένειες του ΕΣΥ στην «υπερπληθώρα» γιατρών στην αγορά εργασίας, προτείνοντας κόψιμο εισακτέωναπό τις ιατρικές σχολές! Και δε μένει εκεί….. για την αντιμετώπιση της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικούπροτείνει να δοθούν κίνητρα «μιας επιπρόσθετης παραμονής και προσφοράς στα νοσοκομεία με διαδικασίεςιδιωτικής αμοιβής της εργασίας» δηλαδή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Για τον ιδιωτικό τομέα υγείας λένε:«Το ιδιωτικό σύστημα υγείας πρέπει να είναι όχι το κυρίαρχο αλλά το συμπληρωματικό στην προσπάθεια τηςυγείας των Ελλήνων». Αυτοί που προσκυνάνε τους εφοπλιστές, αυτοί που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία γιατους βιομήχανους και τάγματα εφόδου απέναντι σε εργάτες και συνδικαλιστές, ισχυρίζονται ότι θα τραβήξουν τοαυτί των κλινικαρχών….μας τα είπαν κι άλλοι. Η νέα «Χρυσή Αυγή» είναι κάτι σαν το «νέο ΕΣΥ», φτιαγμένο μεπαλιά, φθαρμένα υλικά. Αποδεικνύεται ξανά και με αφορμή την πανδημία, ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι τουσυστήματος αφού ταυτίζονται στις βασικές στρατηγικές επιλογές του που είναι η συνύπαρξη με τον ιδιωτικό τομέακαι η εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ορισμένοι πονηροί θα πουν «μα ήταν οι μόνοι που μας στήριξαν» και άλλα τέτοια θλιβερά επιχειρήματα. Πρώτον, σχεδόν όλα τα υγειονομικά σωματεία στη χώρα τάχθηκαν ενάντια στις αναστολές εργασίας, πάλεψαν και ακόμηκαι σήμερα παλεύουν εναντίον τους. Στη διαμόρφωση στάσης και θέσεων που δε θα διαχωρίζουν τουςεργαζόμενους μεταξύ τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο τόσο η παράταξη της ΑΣΥ όσο και άλλα εργατικά σωματεία απόάλλους κλάδους. Δεύτερον, οι ναζί, το κόμμα «Έλληνες» και άλλοι άνοιξαν τις αγκαλιές τους σε κάθε λογήςσυνομωσιολόγους που βρήκαν βήμα να διατυμπανίζουν κάθε λογής κουταμάρα, όπως ήταν οι προβοκάτορες πουγυρνούσαν σε συγκεντρώσεις με πανό που έγραφαν ότι «τα εμβόλια κρύβουν θάνατο» και άλλα τέτοια. Αξίζειμάλιστα να θυμίσουμε ότι σε έναν τέτοιο τύπο, ο Κοροξενός έδινε μικρόφωνο έξω από το ΑΧΕΠΑ. Τρίτον καικυριότερων… Μετά από μια δεκαετία εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, κανείς πια δεν έχει το δικαίωμα ναλέει «δεν ήξερα, δεν κατάλαβα». Άλλωστε και επειδή γνωριζόμαστε σε αυτό το χώρο, ο πρόεδρος του σωματείουμοιράζεται και άλλο ένα κοινό χαρακτηριστικό με τους φασίστες….τον αντικομουνισμό. Ο Κοροξενός δε σεβάστηκεούτε την ποδιά του ούτε τα χώματα που πατάει…. Είναι αναίσχυντος! Οι εργαζόμενοι όχι απλώς πρέπει να τουγυρίσουν την πλάτη, αλλά έχουμε καθήκον όλοι, να «σκοτώσουμε» το φίδι πριν σκάσει από το αυγό του. Η ιστορίατιμώρησε βαριά, όσους δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το καθήκον.

Ο Κοροξενός και οι φίλοι του δεν έχουν καμία δουλειά εδώ. Έξω οι φασίστες από το Σωματείο!Ταυτόχρονα, απαιτούμε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, να σταματήσουν να σέρνονται πίσω από τον απερχόμενοπρόεδρο και στο θέμα της προκήρυξης εκλογών, τις οποίες με περίσσιο θράσος τις μετέφεραν μετά τις γιορτές καιστην αγκαλιά του νέου αντι-εργατικού νόμου Χατζηδάκη. Το ΔΣ να αφήσει τις αστείες δικαιολογίες και ναπροχωρήσει άμεσα σε εκλογές. Εκτός αν εμπνέονται από το σημερινό πρόεδρό τους.Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΑΧΕΠΑ.

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο