Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταγγελία εναντίον του ακροδεξιού Μπολσονάρο

Καταγγελία εναντίον του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο, με το ερώτημα της απομάκρυνσης από τη θέση του για 180 μέρες, κατέθεσε ο ανώτατος δικαστής της χώρας Μάρκο Αουρέλιο Μέλο στη Γενική Εισαγγελία. Πρόκειται για καταγγελία που κατέθεσε βουλευτής του αντιπολιτευόμενου σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Εργατών, για την «ανεύθυνη συμπεριφορά του Προέδρου, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ο Μπολσονάρο έχει οργανώσει εκστρατεία με τίτλο «Η Βραζιλία δεν σταματά», ώστε να συνεχιστεί κανονικά η οικονομική δραστηριότητα, υποβαθμίζει δε τους κινδύνους από την πανδημία και την ανάγκη λήψης μέτρων, ενώ και στη Βραζιλία αυξάνονται οι άνθρωποι που επιβεβαιώνεται ότι νοσούν (πάνω από 4.700) και οι θάνατοι (167).

Η καταγγελία πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της απομάκρυνσης του Μπολσονάρο από την προεδρία για το συγκεκριμένο διάστημα. Με βάση όμως τον υπέρ του Μπολσονάρο συσχετισμό στο κοινοβούλιο, δεν φαίνεται να προχωράει η ποινή.

Χτες, πάντως, διάφορες οργανώσεις είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες με χτύπημα κατσαρολών από τα σπίτια, ώστε να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιδραστική κυβέρνηση και τη μη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας εκ μέρους της.

Πηγή: 902.gr