Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταγγελίες για αναβολές εμβολιασμών σε νοσοκομεία της περιφέρειας

Πληθαίνουν τις τελευταίες δύο ημέρες οι καταγγελίες για αναβολή εμβολιασμών υγειονομικών σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και αλλού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Βόλου όπου χωρίς εξηγήσεις αναβλήθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών. Χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Παπαγεωργίου επικοινώνησε με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και επίσης δεν πρόκειται να σταλούν εμβόλια την Κυριακή, όπως ήταν προγραμματισμένο

Η απόφαση για τον εμβολιασμό αφορά και τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας που είχαν προγραμματίσει εμβολιασμούς.

Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασε χθες και η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι «αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων».

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «πλιάτσικο και ανικανότητα» και το ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντα ότι ««Το αλαλούμ με τον εμβολιασμό συνεχίζεται».

Από ενδεικτική δική μας έρευνα σε γιατρούς και νοσοκομειακούς περιφερειακών νοσοκομείων, η απάντηση ήταν πως δεν ξέρουν πότε θα εμβολιαστούν.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση διαψεύδει καθυστερήσεις και αναβολές. «Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» και ως εκ τούτου, «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί» αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους, που επισημαίνει πως «Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Και εξήγησε: «Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», κατέληξε.

«Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος» του Νικολάς Γκιγιέν, απόδοση Γιάννη Ρίτσου