Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταγγελίες για αστυνομική βία σε βάρος μαθητών

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις μαθητές της Λάρισας την ώρα που καθόντουσαν σε πάρκο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς και τα παιδιά, την Τρίτη 30 Μάρτη στις 8.30 μ.μ., μια ομάδα πέντε μαθητών Γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα αστυνομικών -με πολιτικά, χωρίς διακριτικά και χωρίς να τους γνωστοποιήσει ποιοι είναι- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους!

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων, οι άντρες της αστυνομίας άρπαξαν το μαθητή και τον πέταξαν στο έδαφος σπάζοντάς του το χέρι!

Έρευνα για την καταγγελία διενεργεί η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας τονίζει πως «περιστατικά σαν αυτά είναι, όχι μόνο μας εξοργίζουν αλλά βρίσκουν και τη μαθητική κοινότητα ενωμένη!» και καλεί την Κυριακή 4 Απρίλη εκπροσώπους των 15μελών, μαθητές αλλά και καθηγητές σε ανοιχτή συνέλευση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΤΕΦ – Τεχνολογίας Λάρισας σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την τρομοκράτηση και την εξοργιστική πράξη βίας σε μαθητές της Λάρισας από δυνάμεις της αστυνομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν το χέρι ενός 13χρονου μαθητή!

Με βάση τις καταγγελίες, την ώρα που τα παιδιά καθόντουσαν στο πάρκο δέχτηκαν “έφοδο” από αστυνομικούς που άρχισαν να τους κάνουν έλεγχο, τρομοκρατώντας τους 13χρονους μαθητές. Αντί να μεταφέρουν τον τραυματισμένο μαθητή στο νοσοκομείο, τον πήγανε στο τμήμα, με τους γονείς του να ενημερώνονται 2 ώρες αργότερα!

Είμαστε σε μια περίοδο που οι μαθητές και οι φοιτητές είμαστε ακόμα έξω από τα σχολεία μας και τις σχολές μας. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε περάσει μεγάλη περίοδο εγκλεισμού με τα απανωτά lockdowns και με το δημόσιο σύστημα Υγείας να έχει καταρρεύσει.

Ταυτόχρονα, αντί η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, ενισχύει την καταστολή.

Η καταστολή, τα “περιστατικά” αστυνομικής βίας και οι περιπολίες στρατιωτικού χαρακτήρα αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική.

Οι νέοι της Λάρισας, οι φοιτητές και οι μαθητές μέσα από τους μαζικούς αγώνες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δώσει ήδη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματά μας και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Πηγή: 902.gr

Το έρημο κλουβί, Κείμενο Βαγγελιώ Καρακατσάνη – Ζωγραφιές Εύα Μελά