Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταγγελίες για προτεραιότητα «αρίστων» στους εμβολιασμούς

Με καταγγελίες από υγειονομικούς σχετικά με την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σημαδεύτηκε η χθεσινή ημέρα. Με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, ανέφερε ότι χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναβλήθηκε «με άνωθεν εντολή» ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών, στη θέση των οποίων εμβολιάστηκαν «υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

Την καταγγελία η κυβέρνηση τη δικαιολόγησε «αστοχία προγραμματισμού» κάτι που επανέλαβε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Στ, Πέτσας  δήλωσε ότι ο σκοπός του εμβολιασμού κυβερνητικών στελεχών είναι διπλός και σχετίζεται τόσο με τη συμβολικότητα της κίνησης όσο και με τη… συνέχεια του κράτους σε τομείς της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Βέβαια οι όποιες κυβερνητικές εξηγήσεις, δεν μπορούν επ’ ουδενί να δικαιολογήσουν περιπτώσεις εμβολιασμού απίθανων προσώπων, όπως για παράδειγμα του υποδιευθυντή του νοσοκομείου Βούλας (μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης) αλλά και της συζύγου του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Η διαδικασία πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και στα social media.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»