Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση ο Κασιδιάρης

Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρης, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει το πρώην στέλεχός της, Ηλ. Σταύρου για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκτός από τον Κασιδιάρη, ο Σταύρου είχε καταθέσει μήνυση και για τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκο που απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, επειδή το διάστημα που αναρτήθηκαν τα δημοσιεύματα ήταν προφυλακισμένος.

Ο Ηλίας Σταύρου είναι πρώην μέλος της ναζιστικής οργάνωσης που έχει αποχωρήσει και έχει καταθέσει εναντίον της ηγεσίας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Το 2014, μετά τις καταθέσεις του στις ανακρίτριες, αναρτήθηκαν δύο δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που τον χαρακτήριζαν «διαταραγμένο ψυχικά», «μοιχό» κ.ά. ενώ υποστήριζαν και ότι είχε επιτεθεί σωματικά και λεκτικά εναντίον του κουρέα της Βουλής, την εποχή που ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο Ηλίας Σταύρου μήνυσε τους Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο για συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να τον απαξιώσουν και ως εκ τούτου να αποδομήσουν τις καταθέσεις του.

Το δικαστήριο αποφάσισε για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι οι κατηγορίες που αφορούν τους παραπάνω ισχυρισμούς δεν εμπίπτουν στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά σε αυτό της εξύβρισης, αδίκημα που έχει παυθεί υφ’ όρον. Δέχθηκε όμως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης για το περιστατικό με τον κουρέα της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ασκήθηκε έφεση.

Πηγή: 902.gr